Ga alt foran rekordstort publikum – Elverum mestere – ØIF Arendal

Ga alt foran rekordstort publikum – Elverum mestere

Foran et rekordstort publikum på 2321 maktet ikke ØIF Arendal å følge opp onsdagens seier. Fem straffebom gjorde det vanskelig å sette seriemesteren på plass i Sondre Paulsens avskjedskamp.

Sondre Paulsen fikk ikke den avslutningen han håpet på i kveld. Elverum vant den fjerde finalen og er dermed sluttspillmestere.

Artikkelen oppdateres. Nettredaksjonen følger opp med flere artikler utover lørdagskvelden.

Slik var kampen
Sander L. Simonsen og ØIF Arendal kom best i gang da høyrekanten satt inn 1-0. Eric Johansson utlignet 15 sekunder senere og Elverum festet et lite grep om matchen i begynnelsen av omgangen og ledelse 6-3 etter syv minutters spill. Elverum var mer presise i det meste av det som skjedde på banen og på stillingen 4-8 til Elverum tok Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl timeout. Det hjalp ikke nevneverdig og Elverum rykket ytterligere fra til 4-9 da de gjenvant ballkontrollen.ØIF Arendal slet fremover og det forplantet seg defensivt. Kristijan Jurisic fikk ikke den nødvendige hjelpen fra forsvaret og etter 15 minutter sto det 10 på måltavla. Da tok klubblegenden Sondre Paulsen – i sin siste hjemmekamp i Sparebanken Sør Amfi, ansvar og reduserte til 5-10.

Etter 17 minutters spill hadde ØIF Arendal pådratt seg tre to-minutters utvisninger. Lars Jakobsen kom innpå og markerte seg i første angrep offensivt. Det ga hjemmepublikum et lite håp og 7-11. Mario Matic Matic viste seg frem for tredje, fjerde og femte gang i målprotokollen og til sist 10-14 på tavla, men det var Elverums omgang.
Nevnte Jakobsen, som har levert et solid sluttspill i avskjedssesongen løftet publikums håp da han hamret inn reduseringen til 11-14 etter 23 minutter.
Det ble stopp i spillet da Elverums-målvakt Emil K. Imsgaard reddet et straffekast fra Lars Jakonsen. Richard Lindstrøm satt returen i mål til store protester fra Elverum. Dommerne og delegatene diskuterte episoden, men det ble dømt mål til ØIF Arendal.
Deretter fikk ØIF Arendal blod på tann og reduserte flere ganger og etter 27 minutter sto det 14-16 på tavla. Særlig Mario Matic var drivende for opphentingen mot slutten av omgangen.
Nitten sekunder før pause bommet ØIF Arendal på nok et straffekast og Elverum gikk til pause med 17-14.

Andreomgang
Andreomgangen startet på best mulig vis da Ivan Eres viste seg frem ikke bare en, men to ganger fra Elverums skyttere i det første angrepet. I angrepet etter rotet ØIF Arendal bort ballen, noe som var symptomatisk for det offensive spillet i starten av omgangen.
Eres fortsatte storspillet, og etter tre minutters spill lurte Børm inn omgangens første ØIF Arendal-mål. Deretter var Eres nok engang på plass der han skulle, noe som ga håp til hjemmepublikum på stillingen 15-19. Eres sto med 60 i redningsprosent etter fem minutters spill i andreomgangen.
Dommrne kom i fokus i begynnelsen av omgangen med flere avgjørelser og særlig Frederik Børm viste sin misnøye med flere avgjørelser, noe som møtte full støtte hos publikum. Elverum rykket fra i første del av omgangen og etter 40 minutters spill sto det 23-18 på tavla. På stillingen 25-19 tok ØIF Arendal timeout.
Selv om Elverum aldri slapp grepet om matchen løftet Lars Jakobsen stemningen i Sparebanken Sør Amfi da han hamret – virkelig hamret – inn redusering til 26-20.
ØIF Arendal-spillerne kjempet hardt og fikk god hjelp av publikum. Magnus Søndenå og Lars Jakobsen reduserte to ganger. Etter 46 minutter var stilingen 27-22 favør østerdølene. Da tok Børge Lund og Elverum timeout.

ØIF Arendal prøvde seg på nok en opphenting og på under fire minutter scoret Frederik Børm fire ganger og da sto det plutselig 25-28 på tavla. Da traff Elverums forsvarssjef Niclas Fingren Jørg William Fiala Gjermundnes kraftig og ble belønnet med to minutter. Hjemmepublikum ville nok ikke protestert kraftig om det hadde blitt rødt kort.
På stillingen 26-30 bommet ØIF Arendal på straffe for n’te gang i oppgjøret. Det ble skjebnen denne kvelden.

Til tross for at Ivan Eres leverte en solid andreomgang, holdt det ikke mot Tobias S. Grøndahl og Elverum i kveld. Elverum vant til slutt 34-28.

Elverum vant tre av fire sluttspillfinaler og er dermed sluttspillmestere 2021/2022.

ØIF Arendal gratulerer Elverum med seier og gull i sluttspillet!

Kampfakta 4.finale sluttspillet (oppdateres)