Select – ØIF Arendal

SELECT SINCE 1947

Med en lang og begivenhetsrik historie regnes SELECT som en av verdens ledende produsenter av håndsydde baller. Det innovative danske selskapet produserer tre millioner baller i året og er representert i mange deler av verden og eksporterer til mer enn 50 land.


SELECT Sport ble grunnlagt i 1947 av Eigil Nielsen, keeper på det danske landslaget. Navnet på selskapet ble dannet på grunn av den eksklusive skinn som var spesielt utvalgt for produksjon av baller.

I de følgende årene, var Eigil Nielsen og SELECT de første til å gi betydelige forbedringer i markedet – inkludert den snøreløse ballen fra 1951 og 32 felter ballen fra 1962 – innovative revolusjoner i ball produksjon. På begynnelsen av 1970-tallet var Eigil Nielsen igjen en forløper da han og SELECT brakt ut en håndball med 32 felter.

Tilbake i 1951, signerte SELECT en kontrakt for levering av baller til det danske fotballandslaget, og i 1957 ble SELECT utnevnt til offisielle leverandør av det danske håndballforbundet. Disse partnerskapene har fortsatt siden, og er noen av de lengste i sportens historie.

Et stort antall avtaler med både bemerkelsesverdige fotball- og håndballforbund, klubber og spillere har siden blitt gjort. SELECT var den foretrukne ball i den sterke, italiensk fotball på 80-tallet og 90-tallet, og i det nye årtusenet, slått SELECT seg sammen med Det Internasjonale Håndballforbundet, og VM og OL ble for de neste åtte årene spilt med våre beste håndball.

I 2012 introduserte SELECT verdens første intelligente fotball, SELECT iBall. FIFAs godkjennelse av teknologien er det beste bevis for at SELECT forblir i forkant av ball utvikling.

I dag er SELECT verdens største leverandør av håndballer. Mer enn tre millioner SELECT baller blir produsert hvert år gjennom et nært samarbeid med Anwar Khawaja Industries i Pakistan og med en eksport til mer enn 50 land. De fleste baller produsert på verdensbasis i dag bygger fortsatt på Eigil Nielsen og SELECTs opprinnelige innovasjon fra 1962.

SELECTs sortiment omfatter foruten baller nå bokstavelig talt alt i utstyr for spesielt fotball, futsal og håndball inkludert sportsbind, pleieprodukter, keeperhansker, støvler og sko, treningsutstyr og klær.

URL