PAULSEN: – Først etter 13 år fikk jeg snakket ordentlig med ham – ØIF Arendal

PAULSEN: – Først etter 13 år fikk jeg snakket ordentlig med ham

Det ble vemodig for Sondre Paulsen etter finaletapet mot Elverum lørdag kveld. Han fikk også en god og lang prat med en motstander som han har hatt uttallige dueller med i hele karrieren.

Endre Langaas og Sondre Paulsen har vært i mange, mange dueller opp gjennom årene. Etter lørdagens finale fikk de to veteranene pratet godt sammen etter 13 år som rivaler. Paulsen har som kjent bestemt seg for å legge opp.

– Når man har konkurrert og fightet i mange, mange dueller og år var det fint å få en god prat med Endre Langaas etter kampen. Vi burde vel hatt denne samtalen tidligere, men sånn er det når man er konkurrenter og stoltheten betyr mye for begge to. Etter 13 år som konkurrenter var det på tide å få snakket godt med ham. Han var hyggelig og det er egentlig et godt bilde på hvordan det skal være mellom gode konkurrenter, smiler Sondre Paulsen.
Selv om det sloss og duelleres på banen er det som hovedregel alltid god stemning mellom lagene og spillerne etter kamp. Det er en styrke i norsk håndball, mener Paulsen.
– Absolutt. Tøft på banen, hyggelig etterpå. Samtidig er det rart at jeg ikke lenger skal bygge opp en fightervilje mot Elverum. Det har vært noen knallharde kamper opp gjennom, men idag var Elverum best. Det er helt greit, selv om det alltid er surt å tape håndballkamper. Nå får jeg en helt annen hverdag med andre prioriteringer, fastslår kunderådgiveren i Sparebanken Sør.
– Jeg regner med håndballabstinensene kommer før eller siden, smiler Paulsen som brukte lang tid til å prate med frivillige, Elverum-spillere, lagkompiser, presse og alle andre som var igjen i hallen lørdag kveld.

Begynner å bli klar
Tidligere i vår ble Paulsen takket og hyllet for sin ekstraordinære innsats i og for ØIF Arendal. Han har aldri spilt seniorhåndball for en annen klubb enn ØIF Arendal og innehar æresmedlemskap og evig status i Sparebanken Sør Amfi. Nå er det slutt. Helt slutt.
– Vi spiller ikke godt nok idag og da taper vi for et godt Elverum-lag. Vemodigheten kommer vel etterhvert, men akkurat nå er kroppen klar for hvile. Så kommer vel hverdagen deisende. Det har vært en lang sesong, erkjenner og avslutter klubblegende Sondre Paulsen.

Og en lang og innholdsrik karriere. Takk, Sondre!