JURISIC: – Vi er helt enkelt bedre enn Kristiansand – ØIF Arendal

JURISIC: – Vi er helt enkelt bedre enn Kristiansand

Kristijan Jurisic kom inn for Ivan Eres etter pause. Han leverte en solid andreomgang mellom stengene i Sparebanken Sør Amfi og endte med en redningsprosent på 37.

ØIF Arendals målvakter, her representert ved Kristijan Jurisic, fikk god hjelp av et energisk ØIF-forsvar i kveldens tøffe lokaloppgjør mot Kristiansand.

– Det var deilig å vise for oss selv og publikum at vi er bedre enn dem, ikke minst med tanke på marginen det ble på banen og på tavla til slutt, fastslår Kristijan Jurisic overfor oifarendal.no etter at 35-27 seieren var et faktum foran et særdeles energisk hjemmepublikum i Sparebanken Sør Amfi onsdag kveld.
For Jurisic leverte en rekke redninger da kampen i realiteten ble avgjort midtveis i andreomgangen. Det satt forøvrig hjemmepublikummet veldig god pris og heiet frem ØIF-spillerne i samfulle 2×30 minutter. Da viste Jurisic seg fra den siden publikum i Sparebanken Sør Amfi hadde kommet for å oppleve tre dager før julaften.

Vinnersporet
Jurisic sier høsten har vært preget av opp -og nedturer i skjønn eller uskjønn forening. Etter Halden-tapet i forrige serierunde – og det forsmedelige 32-31 tapet i Aquarama mot nettopp Kristiansand for en drøy måned siden, var det naturlig nok befriende å få både i pose og sekk onsdag kveld. For dette var ØIF Arendals kamp, selv om Kristiansand ledet 17-16 i begynnelsen av andreomgangen. Derfra og ut var det ØIF Arendal som bestemte.
– I dag følte vi virkelig på energien i hallen. Vi er helt enkelt bedre enn Kristiansand og det er dette nivået vi skal være på hele tiden. Vi vinner et middels lokalderby med åtte mål og det skal vi kanskje være fornøyd med, selv om vi har mer å gå på, minner Jurisic om.
Nå skal VM-pausen brukes til å analysere hva som skal tas med videre til andre halvdel av sesongen. Den åpner med et brak hjemme mot Elverum 2. februar. Deretter venter flere tette oppgjør i Rema 1000-ligaen før Final8 står for tur i slutten av februar.
– Vi skal bruke pausen veldig, veldig godt. For høsten har ikke vært god nok, men idag skal vi avslutte høsten med julebord og god mat. Det blir litt mer ålreit å kose seg sammen etter en avslutning som dette. Det er det liten tvil om, smiler Kristijan Jurisic som endte med en redningsprosent på 37 på den offisielle statistikken.
– Et par dumme skudd som går inn på slutten der, sier han.
Ivan Eres leverte også en god kamp i ØIF Arendals mål. Han endte med redningsprosent på 31 i oppgjøret mot Kristiansand før hvilen i kveldens kamp.

– Vi kontrollerte
ØIF-trener Luka Panza og hovedtrener Heine E. Jensen var godt fornøyd med spillerne etter den overbevisende seieren mot Kristiansand – et lokalderby som tidvis minnet mest om en evig slosskamp på gamle Langbrygga i sin tid.
– Gutta hadde en veldig fin energi idag. Temperaturen var så høy som den bør være og vi kontrollerte denne kampen, analyserer Luka Panza overfor oifarendal.no oppgjøret like etter kampslutt.
Da kroaten våknet i morges var vinnerfølelsen servert ved frokosten.
– Jeg og Heine har hatt godfølelsen i hele dag. Før kampen har vi snakket mye om at dette var de siste 60 minuttene av 2022. Spillerne leverte en taktisk god og disiplinert kamp og det var veldig godt å se energien i hele troppen. Det tror jeg publikum også satte pris på, smiler og avslutter Luka Panza.

ØIF Arendal-spillerne har nå fri fra fellestreningen frem til 4. januar. Deretter venter en ny og hard oppkjøringsperiode før alvoret braker løs hjemme mot Elverum 2. februar. Deretter går det slag i slag med Rema 1000-ligakamper, Final8, spill i EHF European Cup og forhåpentligvis sluttspill til våren.