SISTE: Kong William 1. av Sørlandet! – ØIF Arendal

SISTE: Kong William 1. av Sørlandet!

Jørg William Fiala Gjermundnes og ØIF Arendal hadde ikke noe valg før kveldens lokaloppgjør mot Kristiansand. Det var hevn. Og for en hevn Sørlandets storebror gjorde mot lillebror Kristiansand foran 1200 tilskuere i et Sparebanken Sør Amfi fullt av energi!

Jørg William Fiala Gjermundnes gikk høyt ut før kveldens sørlandsduell. Han og ØIF Arendal innfridde til de grader.

Nettredaksjonen kommer tilbake med flere reaksjoner utover kvelden.

Slik var kampen
ØIF Arendal åpnet lokaloppgjøret hjemme mot Kristiansand på best mulig vis og tok ledelsen 2-0 før Tobben Evjens gutter våknet. Deretter ventet tøffe dueller, energi, spenning, ettmålsledelse til hvert av lagene utover i omgangen og ikke minst rødt kort til ØIF-legenden Sondre Paulsen. Paulsen fikk rødt kort i angrep (!), noe hverken publikum, ØIF-spillerne, ØIF-benken og også Kristiansand-trener Tobben Evjen så noe poeng i å støtte. Evjen var krystallklar på dette i pausen i intervjuet med TV2 Play. Det har ikke vært en tilsvarende pipekonsert i Sparebanken Sør Amfi siden på mange år. For utvisningen ble på mange måter førende for energinivået.
Dog, blåst var blåst og ØIF Arendal-spillerne viste energi og en enorm vilje i resten av omgangen og gikk til pause med en knepen 16-15 ledelse. Da hadde spesielt Jørg William Fiala Gjermundnes vist seg fra sin sterkeste side med syv kasser mot hjembyens sønner før hvilen.

2.omgang
Kristiansand åpnet andreomgangen best og overtok ledelsen med to raske scoringer og 16-17 på tavla. Da fyrte Jørg William Fiala Gjermundnes av nok et skudd. Øyvind Frigstad ble utvist i to minutter. Den perioden utnyttet ØIF Arendal og Mario Matic på beste vis. ØIF Arendal ledet 23-19 etter ti minutter spill. Da hadde Matic satt inn tre scoringer og servert lagkompisene ni målgivende pasninger. Deilig var det også å se at Birk H. Inselseth viste frem potensialet med flere flotte fulltreffere. Kampens 24-20-scoring av Frederik Børm var en perle, men perlen var Matic’ innspill.
Men kvelden var ikke over. For kvelden var storebrors kveld mot lillebror. For uhellet i Kristiansand for en drøy måned siden skulle hevnes. Det ble en grusom hevn.
Jørg William Fiala Gjermundnes satt inn 27-21 og dermed sitt tiende mål for kvelden. Hans feiring fortalte det meste om hvor mye som stod på spill for både ham og ØIF Arendal. For som Svermen-sjef Jørn Holmestrand sa det før kampen: – Vi skal plassere skapet der det hører hjemme.
Og skapet ble plassert til de grader – både på tribunen og på banen. Fiala Gjermundnes uttalte til Agderposten før kampen at han ville forsvinne fra jordens overflate i noen uker om det ble tap: – Jeg graver meg ned og legger meg i skjul hvis vi taper igjen, sa han til Agderposten før kampen. Dermed hadde han lagt et enormt press på seg selv, men bakspilleren leverte på øverste hylle før han gikk og satt seg etter en smell midtveis i andreomgangen. Da hadde han hamret inn 11 mål.

Men etter kveldens kamp er det Kristiansand-spillerne som må dra hjem for å trene litt til i sin lille hule i Kristinsand. For ØIF Arendal er storebror på Sørlandet. Slik er det bare. For det var ren makt som ble vist frem i Sparebanken Sør Amfi i kveld.

ØIF Arendal vant til slutt komfortable 35-27 mot Kristiansand – til veltfortjent trampeklapp fra et Sparebanken Sør Amfi som leverte til terningkast 6 i kveldens kamp.

GOD JUL!