LOKALT: Trauma snudde og vant rivaloppgjøret – ØIF Arendal

LOKALT: Trauma snudde og vant rivaloppgjøret

Anført av høyre bakspiller Nikolai Hem Johnsen og strekspiller Matija Calic vant Trauma G14 den lokale prestisjeduellen mot Øyestad G14 med 28-22, men blåtrøyene måtte slite for poengene. Onsdagens kamp var forkamp til ØIF Arendal vs. Kristiansand.

Trauma vant onsdagens lokale prestisjeduell mot Øyestad i G14-klassen. Etter kampen var det forbrødring på felles lagbilde.

– Klart det er kjedelig å tape for Trauma og disse gutta her, sier Øyestad-spiller og 11-målsscorer Even Dale etter kampslutt og tenker på Traumas høyre bakspiller Nikolai Hem Johnsen, strekspiller Matija Calic og resten av blåtrøyene fra Tromøy.

Innfridde favorittstempelet
For tidligere ØIF Arendal-spiller Harald Johnsen og Anette Hem Johnsens gutter i blått måtte innfinne seg med favorittstempelet i onsdagens returoppgjør i G14-klassen. Før kampen lå Trauma på 2.plass på tabellen med seks seire og kun ett tap. Øyestad-gutta har slitt med å finne poengformen i høst og Trauma vant også det første oppgjøret lagene mellom tidligere i høst, men det var Noah Hansen Klock og Herman Thysteds gutter som startet best og ledet 14-15 til pause.
– Vi trengte en omgang i dag før vi fant ut av det, men så vinner vi, oppsummerer Trauma-trener Harald Johnsen.
– Vi spilte en bra førsteomgang, men klarer ikke å holde det helt inn. Alt i alt en fin kamp, oppsummerer Øyestad-trener Noah Hansen Klock.

Kjempet
Foruten nevnte Dale var særlig playmaker Eirik Olai Birkeland Rudsli solid for Øyestad-guttene, men i kveld holdt ikke det mot fysisk store Trauma-gutter. For nevnte Hem Johnsen og Calic hadde ingen planer om å la noen poeng bli med til Nedenes. De skulle hjem til Tromøy.
– Alltid deilig å slå Øyestad, gliser Hem Johnsen som hamret inn ni mål mot pappas moderklubb i Sparebanken Sør Amfi. Når Hem Johnsen ikke fikk skutt bak fra banen, lå veien åpen for Traumas strekspiller Calic. Han ble fint spilt fri gang på gang av lagkompisene og endte med åtte mål totalt. Da nettredaksjonen traff den robuste strekspilleren etter matchen haltet han tappert i gangene i Sparebanken Sør Amfi.
– Liten overtråkk, men litt må man ofre for å slå Øyestad, smiler Calic.
For det er liten tvil om at både Trauma og Øyestad har gode miljøer både med tanke på spillerutvikling og rammer for å trives.
– Vi er nødt til å skryte litt av trenerne våre. De bryr seg og gjør alt de kan bare for oss, enes trioen om.
– Miljøet vårt er kjempebra. Folk koser seg, snakker positivt med hverandre og har vi fint sammen. Miljøet betyr alt, legger Calic til.
– Samme gjelder hos oss, sier storskytter Dale.

Bedre enn pappa
Hem Johnsen har litt å slekte på hva fars landskamper, proffspill i Sveits og Tyskland og mangeårige karriere i Øyestad/ØIF Arendal angår. Målet er enkelt.
– Målet er å bli like god eller bedre enn pappa var, smiler høyrebacken.
– Føler du på presset?
– Nei, jeg gjør ikke det. Det er opp til meg selv, svarer han.
Selv om ingen kan spå fremtiden, er likevel de to Trauma-guttene klare på hva som skal skje denne sesongen. Serieleder Randesund skal slås og gullet skal hjem til øya.
– Gullet skal hjem til Tromøy, fastslår Calic og Hem Johnsen.
For seriegull ligger det ikke an til å bli på Even Dale og kompisene hans.
– Nei, men det er litt rart. For vi slår noen av de beste lagene, men taper mot de som ligger langt nede på tabellen. I dag manglet vi en del spillere, men sånn er det. Neste sesong skal vi slå Trauma, smiler han.
Uansett, kveldens forkamp viste at det gror godt i de to klubbene.

Og vi i ØIF Arendal takker for guttas gode innsats og flotte forkamp!

Kampfakta G14, A-serien
Sparebanken Sør Amfi, 21.12.2022
Trauma G14 – Øyestad G14 28-22 (14-15)
Traumas lag: Adrian Kjølnerm Tobias B. Halvorsen 1, Marius S. Christensen 1, Marius Frich Thuland, Finn Fabres, Andreas N. Bråten 1, Jonas Hervik 1, Nikolai Hem Johnsen 9, Matija Calic 8, Nichlas K. Løvås 1, Tomas Dale Torjussen 2 og Jonatan Gullhav 4
Øyestads lag: Axel Handaa, Silas Sandberg Hobdekleiv, Even Dale 11, Brede Dalane 2, Johan Gustad Naustvoll 4, Georg M. Hanssen, Alexander Svensson, Leon Leander Salvesen 1, Jonas Emil Frivoll-Sørensen, Matias E. Hagensen Fossheim, Eirik Olai Birkeland Rudsli.