Hvem leder spillerbørsen før onsdagens sørlandsbatalje? – ØIF Arendal
logo

Hvem leder spillerbørsen før onsdagens sørlandsbatalje?

Mario Matic ble best på spillerbørsen forrige sesong, men denne høsten er det en annen spiller som er i førersetet.

Jørg W. Fiala Gjermundnes topper spillerbørsen før onsdagens møte og revansjeoppgjør mot klubben fra hjembyen hans, Kristiansand.

Hvem tror du ligger best an på børsen før onsdagens kamp mot Kristiansand i Sparebanken Sør Amfi? I fjor var det Mario Matic som ble kåret til årets spiller i ØIF Arendal, men tro det eller ei: Det er en kristiansander som troner øverst på ØIFs egen spillerbørs så langt i sesongen. Jørg William Fiala Gjermundnes topper listen, og det er en revansjelysten bakspiller som ser frem til å sette skapet på plass når slaget om Sørlandet skal avgjøres onsdag. Kampstart er kl 1830.
ØIFs sesong kan utvilsomt karakteriseres som en jojo-sesong hittil. Men tapet for Kristiansand sved nok ekstra for en rekke av spillerne. Høydepunktene har nok vært seire over Elverum og Drammen, samt kvartfinaleseieren mot Runar. Europacup-triumfen mot Vise HC på bortebane rangeres også høyt. Og i (nesten) alle sesongens kamper har ØIF hatt i sving en egen jury som har vurdert spillerne.

Best så langt i sesongen er altså Fiala Gjermundnes. I tre matcher har han vært kåret til ØIFs beste, og han har sanket poeng jevnt og trutt. I 9 kamper har han oppnådd poeng, og Fiala står med 27 poeng samlet. Men det er jevnt i toppen. Mario Matic, fjorårsvinneren, har 22 poeng. Og som kanskje de fleste husker; Matic spilte en fenomenal kamp mot Kristiansand sist og scoret 13 mål.
På tredjeplass finner vi forsvarssjef Aksel Strupstad. Strekspilleren har 21 poeng og har i likhet med Fiala spilt seg til poeng i ni kamper.
På fjerdeplass ligger Sander Løvlie Simonsen med 19 poeng.
På de neste plassene finner vi formspillerne Dragos Hantaru og Ivan Eres som begge har 16 poeng. Her er hele listen: Jørg William Fiala Gjermundnes 27 poeng Mario Matic 22 Aksel Strupstad 21 Sander Løvlie Simonsen 19 Ivan Eres 16 Dragos Hantaru 16 Kristijan Jurisic 14 Mathias Larsson 14 Olaf Richter Hoffstad 12 Magnus Søndenå 9 Birk Inselseth 8 Frederik Børm 8.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.