FORKAMP: Tar Øyestad-gutta revansje mot gammel ØIF Arendal-helt sine unggutter? – ØIF Arendal

FORKAMP: Tar Øyestad-gutta revansje mot gammel ØIF Arendal-helt sine unggutter?

Rivalene – og kompisene – i Øyestad G14 og Trauma G14 møtes til en heftig forkamp før ØIF Arendal skal ta revansje mot Kristiansand onsdag 21. desember.

Trauma G14 sesongen 2022/2023. Her avbildet etter gull i b-sluttspillet i Dyreparken Cup tidlig i høst. Foto: Trauma

BILLETTER TIL ØIF ARENDAL – KRISTIANSAND KJØPER DU HER.

For det er mye historikk som ligger bak når Øyestad G14 og Trauma G14 igjen møtes til forkamp før en viktig ØIF Arendal-kamp. De to talentfulle lagene representerer to lokalklubber som i årevis har kjempet mot hverandre i de aldersbestemte klassene. Det begynner å bli en del år siden blåtrøyene hadde lag i de øverste klassene i juniorhåndballen, men nå er geitene på vei opp igjen med mange spennende lag nedover i årsklassene. Et av de mest spennende lagene er G14. De var inntil i helgen ubeseiret i det som på folkemunne kalles Sørlandsserien.

BILDEGALLERI: Andreas (13) scoret syv i forkampen – ØIF Arendal (oifarendal.no)

Gammel helt vs. ny helt
Dog, skal man ta sesongens første lokaloppgjør som fasit, må den gamle ØIF-helten Harald Johnsen og Anette Hem Johnsens tromøygutter innfinne seg med favorittstempelet mot Øyestad-guttene etter 27-18 seier tidligere i høst. Øyestad-guttene blir trent av ØIF Arendal-spiller Herman Thysted og mannen som har ansvaret for SoMe i ØIF Arendal, Noah Hansen Klock. Det er to herrer som ikke akkurat er glad i å tape. Derfor kan forkampen blir langt mer spennende enn det første oppgjøret lagene mellom.
– Våre gutter møtte Randesund 2 til toppoppgjør i helgen og gikk på et tap (22-16). Flere av våre gutter var småsyke samtidig som Randesund 2 hadde forberedt seg godt og lagt en god plan for å slå oss. Da Trauma møtte Øyestad i første serierunde i Nedeneshallen, vant Trauma 27-18. Jeg spår en jevnere kamp nå i Sør Amfi, med høy tenning og stor vilje til å vinne fra begge lag, sier Morten Njåstad Bråten i Traumas støtteapparat.
Trauma ligger i krivende stund på 2.plass i seriespillet, mens Øyestad ligger nest sist.
Begge lagene samler godt med tilskuere på hjemmekampene. Njåstad Bråten sier foreldregruppa rundt tromøylaget kjører show med musikk og speaker når Tromøyhallen fylles med supportere.
– På hjemmekampene samler vi stabilt mellom 50 og 100 tilskuere, sier han videre.
Øyestad-guttene og Trauma-guttene er de eneste G14-lagene fra Arendal som er med i seriespillet. Resten av lagene kommer fra vestre del av Agder. Derfor er rivaliseringen ekstra naturlig, selv om mange av spillerne møtes jevnlig på sonesamlinger, sier han videre.
– Gutta har trent godt i det siste og klare for å ta revansj. Dette er en av de absolutt viktigste kampene for både Trauma og Øyestad og i lokaloppgjør kan alt skje, sier Øyestad-trener Noah Hansen Klock.

Og kanskje du ser noen av ØIF Arendals fremtidige toppspillere nettopp i denne forkampen?
Forkampen har kampstart 16:15 i Sparebanken Sør Amfi. Kampen mellom ØIF Arendal og Kristiansand har avkast klokken 18:30.

PS: 17.12 har Øyestad invitert til treningsturnering i Nedeneshallen fra kl. 14:45 og utover. Da er Urædd, AK 28/Just, Trauma og Øyestad samlet for å måle krefter. Det blir også en god oppladning til kamp 21.12 – hvor lagene dermed kjenner hverandre svært godt! Vil kampen bli avgjort på trenerbenken og taktikk?