BØRSEN: Fiala hamret inn 11 mål, men fikk han flest poeng? – ØIF Arendal

BØRSEN: Fiala hamret inn 11 mål, men fikk han flest poeng?

Snakk om å slå tilbake. William Fiala Gjermundnes scoret og scoret da ØIF Arendal slo Kristiansand Topphåndball 35-27.

Jørg William Fiala Gjermundnes var rett og slett best onsdag kveld. Her sammen med to av forkampens to Trauma G14-spillere, Finn Fabres (t.v) og den talentfulle målvakten Adrian Kjølner. Foto: Geir Terkelsen

I forrige serierunde mot Halden bommet Fiala på alt. Mot sine bysbarn scoret han 11 mål. Men Mario Matic meldte seg også på. Han var kampens store servitør.
-Nå kan jeg sprade rundt på åpen gate. Jeg slipper å gå i skjul. Det hadde jeg gjort om vi tapte for Kristiansand nok en gang, sa Fiala til TV2 Play etter at han bidro med 11 scoringer i kampen som ble karakterisert som slaget om Sørlandet.
Fiala var påskrudd fra første minutt og jublet hemningsløst for hver scoring. Han ville så absolutt ikke ha noen gjentakelse av ettmålstapet tidligere i sesongen.
-William har landets beste skudd når vi får satt ham opp, sa Mario Matic til TV2 Play da storseieren var et faktum.
Fiala scoret syv mål i første omgang og fire i andre omgang. Det var liten tvil om hvem som var den store helten for ØIF i thrilleren som blant annet bød på et omstridt rødt kort til veteranen Sondre Paulsen. Selv Kristiansandstrener Thorbjørn Evjen gjorde alt han kunne for å få dommerne til å gjøre om det røde kortet – uten å lykkes. Selv om det røde kortet ble kampens samtaleemne, var det liten vil om hvem som var kampens gigant. Fiala utstrålte vinnervilje også i forsvar, og han belønnes med fem poeng av ØIFs egen jury.

Mario Matic var servitøren i lokalderbyet. Innspillet han hadde til Frederik Børm og flyverpasningen til Sander Løvlie Simonsen i andre omgang, var det utrolig høy kvalitet på. 15 assist hadde playmakeren til ØIF Arendal. Matic honoreres med tre poeng på børsen.
Kristijan Jurisic kom inn i ØIF-buret i andre omgang, og han leverte også varene. Han sto meget godt mellom stengene, leverte en redningsprosent på 37 og belønnes med to poeng på børsen.
Det siste poenget går til Sander Løvlie Simonsen. Sander scoret på fem av seks, og sto også fram i forsvar.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, netttedaktør Tore Abrahamsen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.