SISTE: ØIF-spiller med i bruttotroppen til VM – ØIF Arendal
logo

SISTE: ØIF-spiller med i bruttotroppen til VM

Mario Matic debuterte på landslaget i EM-kvalifiseringen borte mot Finland i oktober. Nå har landslagssjefen tatt ham ut i bruttotroppen som skal kjempe om medaljer i VM i Polen/Sverige i januar.

Mario Matic er tatt ut i bruttotroppen til VM i januar. Her i aksjon mot Fjellhammer for en uke siden. Foto: Helge N. Olsen

– Dette er veldig gøy. Mer er det vel ikke å si, sier en som vanlig rolig Mario Matic.
Matic fikk nylig bekreftelsen på at han er en del av den såkalte bruttotroppen til VM. Bruttotroppen er på 35 spillere. Den endelige VM-troppen blir offentliggjort kommende mandag. Der kjemper ØIF Arendals playmaker en beinhard konkurranse om å få en plass i den endelige VM-troppen til Jonas Wille. Den endelige troppen består av 18-20 spillere.

Inntrykk
Matic gjorde med andre ord et godt inntrykk da han debuterte med flagget på Håndballguttas bryst i oktober. Landslagssjef Jonas Wille uttalte til oifarendal.no i forbindelse med uttaket av Matic til EM-kvalifiseringen i oktober at han var lysten til å se hva Matic kunne utrette sammen med nasjonens beste spillere ved sin side.
– Han er annerledes og besitter ekstreme kvaliteter og jeg er rett og slett veldig, veldig nysgjerrig på ham. – Når man er nysgjerrig, må man søke svar. Derfor er Mario tatt ut slik at vi får testet hans kvaliteter i samarbeid med sidebackene på landslaget. Jeg er veldig nysgjerrig på hvorfan hans ferdigheter og håndballhode vil passe, times og se ut. Han er god til å holde et lavt tempo for deretter foreta temposkifte. Han er også solid i samarbeidet med strek. Nå skal vi bruke samlingen til å få svar. Så får vi se hvordan det blir både på treningene og eventuelt i kamp. Det er noe i hans spill som er annerledes og spennende, sa Wille den gang.
Matic var selv fornøyd med egen innsats i Finland i oktober.
– Det er en sinnsykt store ære å representere landet sitt, sa Matic til TV3 rett etter debut, første mål og gode serveringer mot Finland for drøye to måneder siden.

Nå kan det bli mer moro med Matic bak spakene. Den endelige VM-troppen blir som nevnt offentliggjort kommende mandag. Hisøygutten Magnus Langeland, som har levert en solid høstsesong for serieleder Kolstad, er også med i bruttotroppen.
Norge møter Argentina, fremadstormende Nederland og Nord-Makedonia i gruppespillet i Katowice, Polen. VM starter 11. januar.

Her er bruttotroppen i sin helhet:
Torbjørn Bergerud (Kolstad), Robin Haug (Skjern), Sander Heieren (TT Holstebro), Kristian Sæverås (Leipzig), Emil K. Imsgard (Elverum), Magnus Langeland (Kolstad), Sander Sagosen (Kiel), Gøran S. Johannessen (Flensburg), Magnus A. Rød (Flensburg), Thomas S. Boilesen (Kolding), Simon H. Pettersen (Skjern), Erik T. Toft (Kolding), Mario Matic (ØIF Arendal), Sander A. Øverjordet (Kolding), Christian O’Sullivan (Magdeburg), Tobias Grøndahl (Elverum), Christoffer Rambo (Runar), Kent R. Tønnesen (Pick Szeged), Harald Reinkind (Kiel), Eivind Tangen (Skjern), Vetle E. Aga (Kolstad), Vetle Rønningen (Kolding), Magnus Gullerud (Kolstad), Tom Kåre Nikolaisen (Bergischer), Endre Langaas (Elverum), Petter Øverby (Kiel), Thomas A. Solstad (Bjerringbro), Kristian Bjørnsen (Aalborg), Sebastian Barthold (Aalborg), Sindre Heldal (Elverum), Alexandre Blonz (Pick Szeged), Aksel Horgen (Bjerringbro), August Pedersen (Flensburg), Kasper Lien (Elverum), Kevin Gulliksen (Gøppingen)