VANT: Eres og Hantaru med storspill i Belgia! – ØIF Arendal

VANT: Eres og Hantaru med storspill i Belgia!

Dragos Hantaru og Ivan Eres leverte en solid match i bortekampen mot HC Vise BM lørdag kveld. ØIF Arendal sikret seg et godt utgangspunkt før neste lørdags returoppgjør i Sparebanken Sør Amfi.

Ivan Eres (f.v), Fredrik Venemyr (straffeskytter) og Dragos Hantaru var godt fornøyd etter matchen. Foto: Einar Lande Johansen

Slik var kampen
ØIF Arendal fikk en pangåpning på kampen. Dragos Hantaru ble fint spilt og satt opp i begynnelen av kampen og satt inn ØIF Arendals fire av fem første mål i oppgjøret – til 5-2.
Deretter satt han seg på benken og overlot skuddansvaret til Jørg William Fiala Gjermundnes – som scoret to flotte mål. Deretter kom Hantaru på banen igjen og brukte ikke lang tid på å finne nettmaskene på ny. Og bakerst sto Ivan Eres nok en god omgang. Kroaten og rumenerens energi smittet tydelig over på ØIF-spillerne før hvilen i det som må betegnes som en fartsfylt omgang.
For hjemmelaget var som ventet franskmannen Camille N’Guema-Mantion og Pierre Brixhe uromoment. Duoen sto bak henholdsvis tre og fire av vertenes før pause. ØIF Arendal ledet 10-7 etter 17 minutters spill.
Vertene hang med gjennom omgangen og etter 21 minutters spill sto det 12-9 på tavla favør ØIF Arendal. Det belgiske laget viste frem mye god håndball og holdt følge med ØIF Arendal helt inn til pause. ØIF Arendal tok timeout på 15-15 halvminuttet før slutt. Etter godt spill hamret Hantaru inn sitt syvende for kvelden. ØIF Arendal ledet 16-15 til pause. Mario Matic og Aksel A. Strupstad leverte også gode bidrag i førsteomgangen.

2.omgang
ØIF Arendal fikk en god åpning etter pausen. Jørg W. Fiala Gjermundnes, Olaf Hoffstad, Sander L. Simonsen x 2 og Frederik Børm sørget for at det sto det 21-17 etter 39 minutters spill. Gledelig var det at Birk H. Inselseth markerte seg også markerte seg fremover med mål. Like gledelig var det å se Frederik Børms på parketten igjen etter ryggproblemer. Bakerst fortsatte Ivan Eres sitt gode spill. I løpet av det første kvarteret av andreomgangen maktet vertene kun å score tre mål på Eres og Jurisic. Etter 45 minutters spill sto Eres med 50 i redningsprosent på eurohandball.coms livestatistikk.
Dog, ØIF Arendal var ikke like giftige fremover etter hvilen. Stillingen etter 45 minutters spill var 23-18. Åtte minutter før slutt var forskjellen lagene mellom den samme (26-21). Unggutten Fredrik U. Venemyr økte ledelsen til 27-21 på straffekast. Adrian G. Evensen benyttet sjansen han fikk og økte ledelsen til 30-22 tre minutter før slutt.

Hantaru endte på åtte scoringer og ble med det toppscorer, mens Eres havnet på solide 46% i redninger.

ØIF Arendal cruiset inn og vant til slutt 31-24. Dermed sikret ØIF Arendal-spillerne seg et godt utgangspunkt foran neste lørdags returkamp i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøper du her.

Kampfakta
3.runde, 1.kamp i EHF European Cup (oppdateres)
Omnisport, Vise, 3.12.2022
HC Vise BM (Belgia) – ØIF Arendal 24-31 (15-16)
ØIF Arendals lag: Ivan Eres (46%), Kristijan Jurisic (20%), Adrian G. Evensen 1, Henrik Øygarden, Fredrik Venemyr 2, Frederik Børm 2, Dragos Hantaru 8, Aksel A. Strupstad 2, Jørg W. Fiala Gjermundnes 4, Mario Matic 3, Birk H. Inselseth 2, Sander L. Simonsen 3, Olaf R. Hoffstad 3, Laurits Rannekleiv 1, Sondre Paulsen.
Toppscorer HC Vise BM: Romain Destexhe 5

PS: Returkampen spilles neste lørdag i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøper du her.