LANDSLAGSSJEFEN: – Han er annerledes og besitter ekstreme kvaliteter – ØIF Arendal

LANDSLAGSSJEFEN: – Han er annerledes og besitter ekstreme kvaliteter

Jonas Wille er tydelig på hvorfor ØIF Arendals Mario Matic ble tatt ut i hans første tropp som landslagssjef.

– Han er annerledes og besitter ekstreme kvaliteter og jeg er rett og slett veldig, veldig nysgjerrig på ham, sier landslagssjef Jonas Wille til oifarendal.no etter at uttaket av Mario Matic og Håndballguttas tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Slovakia og Finland ble kjent onsdag.

Slovakia og Finland
Matic, som har vært en del av rekruttlandslaget det siste året, har imponert med godt spill gjennom hele fjorårssesongen og i sesonginnledningen. Nå ønsker Wille og teste ut hans egenskaper som playmaker på det høyeste nivå.
– Når man er nysgjerrig, må man søke svar. Derfor er Mario tatt ut slik at vi får testet hans kvaliteter i samarbeid med sidebackene på landslaget. Jeg er veldig nysgjerrig på hvorfan hans ferdigheter og håndballhode vil passe, times og se ut. Han er god til å holde et lavt tempo for deretter foreta temposkifte. Han er også solid i samarbeidet med strek. Nå skal vi bruke samlingen til å få svar. Så får vi se hvordan det blir både på treningene og eventuelt i kamp. Det er noe i hans spill som er annerledes og spennende, forklarer og gjentar Wille.
Håndballgutta – og nå Mario Matic – møter Slovakia 13. oktober og Finland få dager senere. I januar venter VM i Polen/Sverige.


https://arendal.nth.webcore.no/2022/09/21/siste-matic-tatt-ut-pa-landslaget-takker-lagkompis/

Skal vinne
Wille er tydelig på at privatkampene skal brukes til å vinne håndballkamper. Derfor kan han ikke garantere at Matic får spilletid såfremt ikke relasjonene til de øvrige bakspillerne ser spennende ut på trening på samlingen før privatkampene.
– Jeg har sett ham mye i klubb, men skal jeg få svar på min nysgjerrighet må han spille med de beste spillerne og matches på internasjonalt nivå. Min erfaring med spilleretyper som Matic, er at de løfter seg i samspill med bedre spillere, avslutter Jonas Wille.

PS: Mario Matic og ØIF Arendal spiller NM-kamp mot Urædd klokken 17:30 i Porsgrunn Arena. Sjekk ut hvordan du kan se kampen her.