TRONDAL: – Jeg smiler når jeg tenker på hva som skal skje – ØIF Arendal

TRONDAL: – Jeg smiler når jeg tenker på hva som skal skje

Oliver Trondal har flyttet til Porsgrunn for å bidra til at det gamle håndballfylket Telemark igjen skal få et lag opp i 1.divisjon, men først venter gamleklubben på hjemmebane i NM onsdag ettermiddag.

Oliver Trondal har en favorittklubb, men onsdag kveld skal han stoppe nettopp favorittklubben når Urædd er vertskap for ØIF Arendal i NM.

Onsdagens 3.rundekamp mellom Urædd og ØIF Arendal har avkast 17:30 i Porsgrunn Arena.

– Jeg smiler når jeg tenker på hva som skal skje på onsdag. At vi kunne møte ØIF Arendal i NM har vært klart en god stund. Vi måtte bare vinne mot Tønsberg i vår første kamp i NM og det gjorde vi. For min del blir dette uansett en sinnsykt gøy kamp, selv om ØIF Arendal er klare favoritter, sier Trondal som fikk to kamper på banen for ØIF Arendal før han satset videre i Porsgrunns-klubben.
Han var i flere sesonger hospitant i ØIF Arendal, samtidig som han bidro godt på Øyestads 2.divisjonslag.

Lånt ut
Trondal ble i vår hentet til Urædd fra Øyestad på lån. I sommer flyttet helsefag-lærlingen østover med suspen, håndballskoa og ambisjonene i orden permanent. Målet med klubbyttet er å skape ny håndballhistorie med den tidligere håndballstormakten, som blant annet hadde TV2-kommentator Bent Svele som sentral herremann på laget på 80- og 90-tallet. Urædd var en maktfaktor i norsk herrehåndball, før klubben forsvant ut av topphåndballen. Gamle Telemark hadde i en periode på 90-tallet ikke mindre enn fire lag i toppdivisjonen (Herkules, Skiens Ball, Kragerø og Urædd). Idag har ikke gamle Telemark lag høyere oppe enn 2.divisjon. Urædd og Herkules (Skien) har idag et samarbeid. Før sesongen ble en rekke av Herkules’ nøkkelspillere hentet til Urædd.
Eirik Heia Pedersens nye prosjekt Kragerø (3.divisjon) har samme ambisjoner som Urædd, nemlig å komme seg oppover i systemet.

Topper
For Urædd del har sesonginnledningen godt som smurt, med to klare seire. Trondal & co topper 2.divisjon sammen med Øyestads unggutter. Men onsdag kveld venter en helt annen motstander.
– Vi må prøve å spille vårt spill. Selv om ØIF Arendal er favoritter er ingenting umulig. Jeg tror på en god kamp i Porsgrunn Arena, spår målvakten som garantert vil få et gjensyn med blant andre Sander L. Simonen og Olaf R. Hoffstad.
– Vi får machet oss mot noen av de beste spillerne i landet og et av beste lagene i landet. Jeg gleder meg til å se hvor vi som et godt 2.divisjonslag står mot en toppklubb i Rema 1000-ligaen. Vi håper også at publikum kjenner sin besøkelsestid. Interessen rundt Urædd og drømmen om å rykke opp i det gode selskap igjen vokser. Vi håper NM-kampen mot ØIF Arendal skal bidra til enda mer interesse. Dette blir bare fantastisk moro, gjentar 21-åringen.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/09/09/oscar-gran-handballlivet-er-snudd-opp-ned/Håndballfest
Om ikke Urædd-ØIF Arendal skulle være nok til å skape en folkefest i Porsgrunn onsdag kveld – et steg nærmere jakten på en Final8-billett i februar, skal også Vipers og Pors gjøre opp seg i mellom samme kveld.
– Denne NM-matchen er uansett et skikkelig høydepunkt for oss. Vi skal gi ØIF Arendal god kamp. Det blir en bra kveld for håndballen her borte uansett, fortsetter han.
For Trondal er utvilsomt mer enn klar for å vise seg frem.
– Vi trener godt og har veldig lyst til å kjempe om opprykk til 1.divisjon. Vi er ikke alene om å ønske opprykk, men vi får ta en kamp av gangen og telle opp til våren. Akkurat som kampen mot ØIF Arendal kun er én kamp der vi skal gi alt.
– Så drømmescenariet er at du spiller din livs kamp, men helt ok at dere taper med 15?
– Å spille sin livs kamp gjør jeg gjerne, men taper vi med 15 mål tror jeg lagkompisene – og meg selv inkludert – blir sure, humrer han.
– Så blir det moro å spille foran Svermen. Det blir en mektig opplevelse, innrømmer han.
For det er liten tvil i Trondals indre tanker om hvordan onsdagen skal forløpe. Vanligvis deler han spilletiden med klubbens andre målvakt.
– Den som har dagen står kampen. På onsdag skal det bli meg, humrer han.

Så gjentsår det å se om ØIF Arendal blir straffet av sine egne i Porsgrunn Arena.