TABELLTOPP: Sendte Kjellings moderklubb hjem med stortap – ØIF Arendal

TABELLTOPP: Sendte Kjellings moderklubb hjem med stortap

Øyestad IFs 2.divisjonsherrer gjorde kort prosess med Kjelsås og vant til slutt med en solid 13 mål-seier i Nedeneshallen lørdag ettermiddag.

I åpningsminuttene handlet mye om Oscar Gran. Først satt han inn kampens første mål, før han halvminuttet senere fikk en 2-minutters utvisning. Standarden var uansett satt, selv om Amund Romsaas og Kjelsås holdt følge til 7-5 etter drøye ni minutters spill.
Øyestad takket for seg og spilte seg frem til en fortjent 13-7 ledelse midtveis i omgangen. Etter 21 minutters spill sto det 16-10 favør hjemmelaget.
Likevel, gjestene fra Oslo la seg ikke helt på rygg og spilte seg fint inn i matchen igjen mot slutten av omgangen (17-14) med drøye fem minutter igjen.
Øyestad gikk til pause med 19-15-ledelse.

Ekstra hyggelig var det at målene var jevnt fordelt på Øyestad-spillerne før hvilen. Henrik Øygarden og Eivind A. Kylland var mestscorende før hvilen med fire mål hver.

Etter hvilen satt Øyestad inn de tre første målene og økte til 22-15. Det hjalp ikke nevneverdig at gjestene tok timeout før publikum fikk satt seg i Nedeneshallen etter pausevaffelen.
Etter 11 minutter sto det 26-18. Da hadde Lars Jakobsen hamret inn tre mål etter hvilen.
Gjestene fra Oslo spilte seg opp og reduserte tre ganger på stripe til 26-21 uten at Øyestad-guttene følte veldig på det.
Etter 18 minutter ledet Øyestad på ny med åtte mål, 29-21 og siden 33-22 etter 51 minutters spill). I denne perioden ble det mye Lars Jakobsen, Henrik Øygarden og Jakob F. Lorentzen i Nedeneshallen.
Øyestad kontrollerte kampen inn til seier 38-25.

Henrik Øygarden og Lars Jakobsen ble igjen mestscorende med syv mål hver. Kjelsås’ mestscorende ble med mål.

Øyestad gikk med seieren opp i tabelledelsen i avdelingen før søndagens kamper.

Kjelsås skal ut i ny match søndag, borte mot Oliver Trondal og Urædd. Sistnevnte, Trondal og Urædd, er vertskap for ØIF Arendal i NM-kamp førstkommende onsdag.
Øyestads 2.divisjonsherrer spiller neste kamp i 2.divisjon 1. oktober, borte mot Haslum 2.