SØNDAGSARKIVET: Husker du spillerne fra 2016/2017-sesongen? – ØIF Arendal
2016/2017:

SØNDAGSARKIVET: Husker du spillerne fra 2016/2017-sesongen?

Etter tre gull på to sesonger endte 2016/2017-sesongen uten nye pokaler for ØIF Arendal, men det var ikke det offisielle lagbildet det skulle stå på!

2016/2017-sesongens offisielle lagbildet ble tatt hos Gauslå. Bak fra venstre står Sead Feratovic (fysio), Ola Sørdahl, David Svenningsen, David A. Rui, Cæsar Almeida, Kenneth Pedersen, Sander L. Simonsen, Eirik Heia Pedersen, Kenny Ekman og Luka Kovacevic.
I midten sitter Per Carsten Michelsen (sportslig leder), August B. Pedersen, Sondre Paulsen, Nicolay Høst (fysio), Marcus Evensen og Lars Jakobsen.
Foran fra venstre står Marinko Kurtovic (trener), Trygve Røisland (oppmann), Fredrik Langeid, Henrik Jensen Gangdal, Laurits Rannekleiv, Josip Vidovic, Åsmund Strat, Sindre A. Aho, Einar I. Hrafnson og Asle Gran (ass.trener). Oleg Macharashvili, Marius T. Nilsen, Henrik Fauske, Svenn Erik Medhus, Alexander Fridén, Stian Selde Sørensen og Kristoffer H. Pedersen fikk en eller flere kamper.

Etter tre gull på to sesonger ble det relativt store utskiftninger i ØIF-troppen. Magnus Jøndal, Marcus Dahlin, Svenn Erik Medhus, Eirik Køpp, Nikola Kedzo, Robert Markotic og Lars Erik Bjørnsen var spillerne som forsvant. Lars Jakobsen forsvant også til den daværende storsatsingen HC Midtjylland midtveis i sesongen.
Dog, innsatsen holdt til 4.plass i eliteserien, som Elverum vant foran Bækkelaget og Haslum. ØIF Arendal startet forøvrig sesongen med to minuspoeng sammen med Drammen.
Fyllingens Julius Lindskog Andersson ble eliteseriens toppscorer med 140 mål. ØIF Arendals toppscorer ble imponerende nok Lars Jakobsen, som satt inn 98 mål på 14 kamper. Hans innsats resulterte som nevnt og kjent i en overgang til danske HC Midtjylland halvveis i sesongen. Hadde han fullført sesongen i Sparebanken Sør Amfi hadde mye tydet på at dansken – som la opp i sommer – hadde hentet hjem toppscorer-tittelen.
Selv om Jakobsen forsvant halvveis i sesongen, leverte ØIF Arendal et solid sluttspill. Likevel ble Elverum for sterke over tre finalekamper.
ØIF Arendal spilte seg til semifinalen i NM, men røk ut mot nåværende ØIF Arendal-spiller og hans daværende klubb Haslum. Haslum vant NM i romjula mot Elverum.