KULTURKAMMERET: Blir «The Børms» en realitet? – ØIF Arendal

KULTURKAMMERET: Blir «The Børms» en realitet?

Det er ikke godt å si, men denne uka ble ØIF Arendal-spillerne vist rundt på byens fantastiske kulturkammer i sentrum. Huset med det store hjertet!

Bård Torstensen kan sin musikk. Her viser han ØIF Arendal-spillerne rundt på Kulturkammeret. Frederik Børm og Jakob Lorentzen følger nøye med.

ØIF Arendal-spillerne er gode forbilder for barn og unge i distriktet vårt. I slutten av september ble det gjennomført et møte mellom ulike grupper/avdelinger i kommunen og ØIF Arendal. Et av tiltakene var at spillerne skulle få en omvisning på «Kulturkammeret» i sentrum. For gode forbilder kan ikke få barn og unge nok av. Og for et kulturkammer byen har! Mandag troppet kaptein Søndenå og resten opp for omvisning.

Gaming-rom
Etter en kort presentasjon fra omviser Bård Torstensen – mest kjent for sin gitarist-rolle i legendariske Clawfinger, bar det rundt i det store bygget ved Kanalplassen. Første stopp var også rommet guttene fant absolutt mest interessant, nemlig gaming-rommet. Dette er et topp moderne, velutstyrt rom for gaming, og som kommunen skriver på sine egne sider; her kan du game med nye og gamle venner i et space tilrettelagt for gaming. Kulturkammeret byr på ti gaming-maskiner – med et utvalg spill som er populære akkurat nå.
Det ble fort klart at ØIF Arendals menn godt kunne tenke seg muligheter for både konkurranser mot ungdommene som bruker huset, så vel som egen teambuilding.

«The Børms»?
Kulturkammeret byr også på en rekke andre aktiviteter. Her finner man dansesal, visuelt verksted, møterom, café, teaterscene med back stage/sminkerom, konsertscene med back stage, prosjektrom, 18 øvingsrom og to lydstudioer. Frederik Børm og spillerne ble mektig imponert over det utstyret som finnes i øvingsrommene og lydstudioene. Ideen om å starte eget band ble raskt slengt på bordet. Så får vi se om «The Børms» blir en realitet en dag.

2000 i uka
Bård Torstensen opplyste at Kulturkammeret har fått en kraftig økning av besøkende i tiden etter korona-pandemien. Bygget benyttes av rundt to tusen unge hver uke. Rundt halvparten av brukerne er under 16 år. I «Smia», som er et møtested for alle i alderen 13 – 25 år, bys det bordtennis, PlayStation, kortspill, tegning, dans, lage musikk, game, spille rollespill eller bare komme og henge med venner. Det blir også servert gratis middag tirsdag, onsdag og fredag.
For de som er i aldersgruppen og som ønsker å se hva Kulturkammeret har og tilby, er åpningstidene her:

Kraftverket Studentkafé
Mandag–onsdag 10.00–14.00
Torsdag 10.00–12.00

Kraftverket Scene
Mandag 14.00–20.00
Fredag 14.00–21.00

Smia
Mandag–torsdag 14.00–20.00
Fredag 14.00–21.00

Gaming-rommet
Mandag–fredag 14.00–18.00

Mer nysgjerrig? Sjekk kommunens nettside for ytterligere informasjon her.

Saken er skrevet av Einar Lande Johansen