1600 KM: – Vi trengte ikke et eneste sekund med betenkningstid – ØIF Arendal

1600 KM: – Vi trengte ikke et eneste sekund med betenkningstid

Kari Sunde, Ingrid Sunde, Cecilie K. Sandberget Madsen og Torill Delerud satt mer eller mindre hele helgen i bil for å følge laget, klubben og spillerne i deres hjerter. Og resultatet: 1600 km i bil tur, retur Trondheim.

Svermerne Kari Sunde (f.v), Torill Delerud, Ingrid Sunde, Cecilie S. Madsen, her avbildet utenfor Aukrust-senteret på hjemveien etter Kolstad – ØIF Arendal i helga.

– Vi elsker turene til Trondheim, men det ble plutselig fryktelig dyrt med fly. Da stakk det litt i hjertet, for gutta (les ØIF Arendal-spillerne) fortjener at vi er til stede på hver eneste kamp og gjør alt vi kan for å få det til. Da Cecilie (red.anm: Sandberget Madsen) foreslo å sette oss i bilen, behøvde vi andre ikke lang betekningstid. Vi trenger ikke et eneste sekund med betenkningstid, sier Kari Sunde.

1600 km
For det er drøye 800 km fra Arendal til Trondheim – riktignok ispedd noen få avstikkere for å sikre den kulturelle kapitalen langs veien nordover. Kilometertelleren viste 1600 km fra avreise til kvartetten var tilbake i moderbyen søndag kveld. For selv om gutta tapte på parketten i Kolstad Arendal, ble likevel turen minneverdig.
– Jeg er fryktelig sosial og har alltid likt timene på vei til kamp – enten det er i buss eller i bil. Vi hadde en fantastisk helg med nye minner for livet. 160 mil i bil er en lek i godt selskap, sier en blid Kari Sunde.
En ting er mor og datter Sundes (Kari og Ingrid) utømmelige appetitt på ØIF Arendal og topphåndball. En annen ting er kvartettens sprekeste – etter Sundes egne utsagn – Torill Delerud og nevnte Sandberget Madsen.
– Det er fantastisk at vi på tvers av alder har det så gøy sammen. Ei i 40-åra, ei i 20-åra, ei i 50-åra og den siste – og kanskje sprekeste av oss alle – i 70-åra. Torills (Delerud) innsats er imponerende. Jeg elsker det, forteller Sunde.

Kvartetten fant selvsagt resten av ØIF-supportene – som ankom Trondheim med fly – da de ankom Kolstad Arena lørdag. Her Peder «Brannmann», Reidar Christensen, Jan Thorsdal og oppmann Atle Evensen. Torill Delerud var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Lise Lotte Henriksen/Svermen privat.


Noen andre som setter umåtelig pris på at Svermen følger spillerne og laget i tykt, tynt og nær sagt over alt er høyrekant Sander L. Simonsen. Han kan ikke få fullrost støtten og engasjementet nok. For støtten høres på banen og den legges merke til.
– De er helt fantastiske. Vi spillere setter utrolig pris på det de gjør. Det er kanskje vanskelig å vise hvor nye supporterne betyr for oss når vi taper, men det var utrolig bra i Trondheim på lørdag også. Så vi kan bare takke stort til alle sammen som tuk turen, skryter Simonsen.

For er det noe ØIF Arendal er stolt av – slik Simonsen påpeker og roser – så er det våre fantastiske supportere! Takk!