ØYGARDEN: – På papiret er de favoritter og vi har ikke problemer med å være underdogs – ØIF Arendal

ØYGARDEN: – På papiret er de favoritter og vi har ikke problemer med å være underdogs

Charlottenlund spilte NM-finale i G20 sist sesong. Onsdag kveld står trønderne klare når Henrik Øygarden & co jakter på kvartfinalebillett i årets NM i G20.

Henrik Øygarden og Øyestad G20 møter forrige sesongs finalist Charlottenlund i åttedelsfinalen i NM onsdag kveld på hjemmebane i Nedeneshallen.

Øyestad møter til kampen etter å ha slått ut Langhus for halvannen uke siden med imponerende 45-16 (!). Charlottenlund spiller sin første kamp i årets NM for juniorer i Nedeneshallen – en fordel for Øyestad, mener Henrik Øygarden.
– Trønderne var i finalen sist sesong, så på papiret er de favoritter. Vi har ingenting imot å være underdogs som virkelig skal kjempe for hver eneste ball på hjemmebane, mener Henrik Øygarden.

Ekstra gir
Bakspilleren – som satt inn hele 26 (!) mål i helgens to kamper i 2.divisjon for Øyestad – håper hjemmebanefordelen skal løftes ytterligere av publikum i intime Nedeneshallen.
– Det blir en tøff match med to lag som spiller med mye innsats. Charlottenlund er et solid lag med spillere som spiller i 1.divisjon til vanlig. Derfor er det liten tvil om hvilke kvaliteter dette laget har. Jeg tror det at vi spiller i Nedeneshallen vil gi oss en boost. Vi håper folk kommer i hallen for å gi oss det ekstra giret, sier Øygarden til oifarendal.no.

Presisjon og konsentrasjon
Øygarden trekker frem flere ting som må sitte i onsdagens NM-kamp.
– Presisjons og konsentrasjon i spillet, et bra forsvar, et bredt angrepsspill slik at hele laget blir brukt og ikke minst 110% innsats må være på plass for å ha håp om seier og avansement.
For troen på avansement er sterk i Øyestad-troppen. At nevnte Langhus ble avkledd i forrige runde gjør noe med stemningen.
– Alle fikk en god opplevelse og vi vet at vi har et solid lag med god bredde, sier Øygarden vel vitende om at årets G20-finaler (såkalte juniorfinaler) er lagt til nyvinningen Final8 i Sparebanken Sør Amfi i slutten av februar.
– Det hadde vært ekstremt gøy å være med på i alle fall nå som det er i Arendal, men vi tar kamp for kamp og fokuserer kun på én ting: Charlottenlund, avslutter Henrik Øygarden.

Onsdagens åttedelsfinale har avkast klokken 18:00 i Nedeneshallen.