SISTE: Matic tatt ut på landslaget – takker lagkompis – ØIF Arendal

SISTE: Matic tatt ut på landslaget – takker lagkompis

Landslagstrener Jonas Wille offentliggjorde i dag sin første landslagstropp. Der sto navnet til ØIF Arendals playmaker Mario Matic.

Mario Matic.

– Dette er selvfølgelig veldig gøy, sier Mario Matic om uttaket på landslaget som ble offentlig kjent idag.

Kapteinsskryt
Matic var i fjor høst med på rekruttlandslaget som blant annet spilte kamper i Polen. Matic var også tatt ut på rekruttlandslaget i april i vår, men måtte melde forfall grunnet skade. Hans utvikling i ØIF Arendal de siste sesongene er med andre ord blitt lagt merke til. Vi må for øvrig tilbake til januar i fjor for å finne sist ØIF Arendal-spiller som ble tatt ut på landslaget. Da var Olaf Hoffstad en del av det såkalte «nødlandslaget» som måtte spiller EM-kvalifiseringskamper. Matic var selvsagt fornøyd etter den hyggelige nyheten.
– Jeg gleder meg selvsagt veldig til dette her. Så ønsker jeg å takke kaptein Magnus (red.anm: Søndenå) for å ha tatt meg under sine vinger i styrkerommet, smiler Matic.
– Nå får jeg bare jobbe på videre og vise meg verdig uttaket, legger Matic til – som sammen med resten av ØIF-troppen er på vei til Porsgrunn for å møte Urædd i 3.runde i NM onsdag kveld.

Slovakia og Finland
Torsdag 13. oktober møter Håndballgutta Slovakia i Jotron Arena i Larvik. Det blir den første landskampen for nevnte Willes del. Tre dager etter venter Finland på bortebane. Wille har kalt inn 22 spillere til samlingen og kampene.
– Det er en større tropp enn normalt, og det er det flere grunner til. For det første er det vår første samling. Vi skal ha en verdiprosess hvor vi vil at flere skal ta del enn bare de som er aktuelle til kampene, sier Wille til handball.no onsdag.
Målet er at laget skal gå gjennom hvilke verdier som skal følges og krav som skal stilles til alle som representerer Norge i tida som kommer, skriver handball.no videre.
– Derfor har vi blant annet tatt med to skadde spillere i Sander (Sagosen) og Erik (Toft). Et annet element er at vi på høyreback- og playmakerposisjon har et ganske bredt utvalg med spillere, og det gir oss muligheten til å dele litt på hvem som spiller hvor. Noen spiller kun kampen i Larvik, noen kun i Finland. Det handler også litt om totalbelastningen, forklarer Wille.

Norge spiller VM i Polen/Sverige i januar. Her er landslagstroppen i sin helhet:

Målvakter: Kristian Sæverås (FC DHfK Leipzig Handball), Torbjørn Bergerud (Kolstad)
Linjespillere: Petter Øverby (THW Kiel), Magnus Gullerud (Kolstad), Thomas Alfred Solstad (Bjerringbro-Silkeborg).
Bakspillere: Vetle Eck Aga (Kolstad), Mario Matic (ØIF Arendal) Sander Sagosen (THW Kiel, skadet men deltar på samlingen), Sander A. Øverjordet (Kolding), Erik Thorsteinsen Toft (Kolding), Kent Robin Tønnesen (Pick Szeged Handball), Tobias Grøndahl (Elverum Håndball), Gøran Johannessen (SG Flensburg-Handewitt), Christian O`Sullivan (SC Magdeburg), Eivind Tangen (Skjern Håndbold), Simen Holand Petterse (Skjern Håndbold), Harald Reinkind (THW Kiel), Magnus Abelvik Rød (SG Flensburg-Handewitt).
Kantspillere: Sebastian Barthold (Aalborg Håndbold), Sindre Heldal (Elverum Håndball), Kristian Bjørnsen (Aalborg Håndbold), Kevin Maagerø Gulliksen (Frisch Auf Göppingen)