MATIC: – En mental seier for oss. Digg! – ØIF Arendal

MATIC: – En mental seier for oss. Digg!

ØIF Arendal gjorde jobben hjemme mot Fjellhammer onsdag kveld, men mot slutten ble det unødig spennende før Mario Matic og forsvarsjef Aksel A. Strupstad syntes nok var nok.

Mario Matic. Arkivfoto.

– Det er alltid deilig å vinne slike kamper som dette. En mental seier for oss å ta denne også, smiler Mario Matic etter at Fjellhammer ble slått 33-30.
For høsten har vært tung for Matic og ØIF Arendal, men sist søndag løsnet det med kvartfinaleseier i NM borte mot Runar. Den bragden ble fulgt opp av det som i realiteten ble arbeidsseier uten hverken Magnus Søndenå, Mathias Larson (begge skadet) og Frederik Børm. Den danske forsvarsgeneralen satt på benken i hele kampen grunnet ryggproblemer.

God kontroll
Lagene fulgte hverandre tett i førsteomgangen i Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendal hadde et lite forsprang i nesten hele omgangen og gikk til pause med 16-15. Etter hvilen kom en opplagt Kristijan Jurisic inn i mål. Hans redninger i kombinasjon med et aggressivt forsvarsspill skapte muligheter fremover. Ti minutter før slutt to det hele 28-22 på tavla, men da satt ØIF Arendal håndbrekket på. Det utnyttet gjestene fra Lørenskog og spilte seg inn i kampen igjen til 28-26. Da syntes Mario Matic at nok fikk være nok. Han hamret inn 29-26 med et skudd limt inn i vinkelen. Da tok Matic også en liten revansj etter litt for mange bomskudd til ham å regne.
– Hva justerte du?
– Aner ikke. Det funket i alle fall, gliser en kampens beste spillere.
Aksel Strupstad ble kåret til ØIF Arendals beste spiller av juryen. Han kjempet steinhardt i begge deler av banen, utenom periodene han fikk avlastning av Laurits Rannekleiv.
– Det føltes litt tungt i begynnelsen av kampen, men det løsnet utover i andreomgangen. Da har vi så og si kontroll på Fjellhammer, men de er seige. De spiller på sine styrker og gir seg ikke. Vi gjør det unødig spennende etter at vi egentlig hadde saget av kampen på 28-22. Likevel deilig at vi tar poengene. For Fjellhammer har vært en nøtt å knekke her hjemme de siste årene, sier Strupstad som kom til ØIF Arendal i sommer.

-Digg
Matic sier spillerne kun ser en vei om dagen – og det er oppover på tabellen. Før onsdagens serierunde lå ØIF Arendal på 8.plass. Seieren resulterte i et lite byks opp til 6.plass.
– To poeng gjør godt for hodene våre. Og det er litt digg når vi vet hvor vi lå på tabellen før kampen. Slike kamper som dette er viktige å vinne. Det har vi ikke gjort for mye av i høst.
Mens de tre nevnte herrer – Søndenå, Larson og Børm henholdsvis satt på tribunen og på benken – spilte Matic to fulle omganger.
– Kroppen?
– Det er noen som er godt trent her, humrer han og peker på trioen som er på vei inn i garderoben.

For humøret er tilbake i Sparebanken Sør Amfi. Det lover godt.

PS: Kveldens seier var den første mot Fjellhammer i Sparebanken Sør Amfi.

Kampfakta Rema 1000-ligaen
ØIF Arendal – Fjellhammer 33-30 (16-15)
Sparebanken Sør Amfi, 30.11.2022
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic, Olaf R. Hofstad 3, Jørg William Fiala Gjermundnes 9, Mario Matic 5, Birk H. Inselseth, Laurits Rannekleiv 2, Aksel Strupstad 5, Henrik Øygarden, Frederik Børm, Fredrik Venemyr, Sander L. Simonsen (6), Herman Thysted, Sondre Paulsen 1, Adrian G. Evensen, Dragos Hantaru 2
Toppscorer Fjellhammer: Alexander Mitrovic 8