SISTE: Høydramatisk avslutning etter marerittstart i seriepremieren – ØIF Arendal

SISTE: Høydramatisk avslutning etter marerittstart i seriepremieren

ØIF Arendal slo tilbake etter marerittomgang, bomskudd og premierenerver mot Halden. Men sekunder før slutt utlignet Halden til 26-26.

Magnus Søndenå og ØIF Arendal fikk uavgjort mot Halden i seriepremieren.

Nettredaksjonen kommer tilbake med flere reaksjoner iløpet av kvelde.

Slik var kampen:

1.omgang
Det ble en marerittåpning for ØIF Arendal i første omgang i seriepremieren hjemme mot Halden. Haldenserne spilte klokt og dyktig, mens ØIF Arendal rotet og kastet bort ball etter ball i åpningen. Hele ti (!) minutter tok det før ØIF Arendal satt inn det første, offisielle målet – signert Saltrød-gutten Sander L. Simonsen på straffekast til 1-4.
Målet ble forløsende, uten at forskjellen på måltavla ble mindre sett med ØIF Arendal-øyne. Etter 12 minutters spill sto det 2-5 på tavla. Da markerte ØIF Arendals nyervervelse Mathias Larson seg på og reduserte to ganger og stillingen 5-7. Da våknet også publikum, som mente Halden fikk for billige straffekast og avgjørelser sin vei.

Forsvarsspillet kom seg utover i omgangen og dermed våknet også Kristijan Jurisic i ØIF Arendal-målet. Fremover fortsatte Larson med å finne seg til rette i sin nye lekegrind. Innspillet hans til landsmannen Frederik Børm – som reduserte til 7-8 var pent å se på.
Likevel holdt Halden stand og føringen på måltavla. Særlig Haldens irske landslagsspill og bakspiller Joshua K. Grace og Truls Erik Grøtta viste gode takter. Stillingen var 9-10 etter 22 minutter. Deretter falt ØIF Arendal tilbake til syndene fra åpningsperioden, noe Halden straffet brutalt og utnyttet til ledelse 9-12 etter 22 minutters spill.
Mathias Larsons redusering til 14-15 sekunder før pausesignalet ga ØIF Arendal håp om å snu kampen etter pausen.

2.omgang
Lagene fulgte hverandre tett også etter hvilen. Halden beholdt ledelsen og ØIF Arendal kom seg aldri ajour. Midtveis i omgangen sto det 19-20 på måltavla. Da hadde ØIF Arendal bommet på fire straffekast. ØIF Arendal kjempet og slet heroisk, men tekniske feil og udyktighet i møte med Haldens nye sisteskanse Nicolai Neupart gjorde at kampen lå og vippet. Først 13 minutter før slutt utlignet ØIF Arendal til 20-20 – signert kaptein Magnus Søndenå. Ti minutter før slutt hadde Halden-målvakten reddet ca. 40% av ØIF Arendals skuddforsøk.
Etter 23 minutters spill hadde Halden igjen tatt føringen (20-22). Da tok ØIF Arendals nye hovedtrener Heine E. Jensen timeout. Det fikk ingen umiddelbar effekt. Halden sto imot både straffekast og skuddforsøk og økte ledelsen til 24-21 med drøye fem minutter igjen å spille.
Mathias Larson ga hjemmelaget håp da han reduserte til 22-24 på straffekast. Det ga ØIF Arendal en vitamininnsprøytning bakover. I angrepet etter fant Larson Sander L. Simonsen – som satt inn syvende mål for kvelden. Halden økte til 25-23, men ØIF Arendal ga seg ikke og Frederik Børm kjempet inn 24-25 etter 57:30 på tavla.
ØIF Arendal gikk opp i ledelsen 26-25 ti sekunder før slutt, men Halden tok timeout og utlignet sekunder før slutt til 26-26.