SIMONSEN: – Det føles litt rart – ØIF Arendal

SIMONSEN: – Det føles litt rart

Sander L. Simonsen (24) er den siste spilleren som er igjen i troppen etter at han ble tatt opp i stallen som 16-åring for over åtte år siden.

Sebastian L. Simonsen er den lokale kontiunitetsbæreren etter at bautaen Sondre Paulsen la opp i sommer. Bak ser man lillebror Sebastian L. Simonsen.

Etter at Sondre Paulsen la opp i sommer er Simonsen siste arendalitt igjen i troppen etter at han ble hentet til klubben fra Sørfjell for over 8 år siden. For to år siden la opp Eirik Heia Pedersen. Og i sommer la Sondre Paulsen.
– Jeg er siste spilleren som er igjen etter at jeg begynte å spille i ØIF Arendal. Det føles litt rart, erkjenner høyrekanten fra Saltrød i sesongstarts-podkasten som ble publisert av ØIF Arendal Media tirsdag.
Simonsen fikk for øvrig en flying start på karrieren samme år med cupgull i romjula i 2014. Våren etter var han i troppen da ØIF Arendal vant sitt første seriemesterskap våren 2015-sesongen.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/30/podkast-hvem-tok-em-gull-i-98-unger-som-tror-de-er-spania-og-kan-heine-bli-forbanna/

Lokale helter
Simonsen er ikke alene om å ha lokal tilknytning i årets ØIF-stall. Jakob F. Lorentzen, Sverre Asser, Henrik Øygarden, Adrian G. Evensen, Frederik U. Venemyr og lillebror Sebastian L. Simonsen har alle kontrakt med ØIF Arendal. Publikumsfavoritt Laurits Rannekleiv er også i stallen, men er fortsatt i opptrening etter albueoperasjonen sist sesong. Høyrekanten er ikke i tvil om at det er viktig med lokale ansikter.
– Jeg hører fra masse supportere, familie og sponsorer at det er viktig med lokale. Å rekruttere inn nye lokale fra yngre rekker er viktig, fastslår Simonsen som selv gikk direkte fra aldersbestemt håndball i Sørfjell og rett inn i ØIF Arendal-stallen som ung 16-åring.
– Det er mye hardt arbeid som ligger bak, sier Simonsen blant annet.

Sander L. Simonsen, her sammen med André Jørgensen Hofstøl etter cupgullet i romjula 2014. Nå er Simonsen siste lokale spiller igjen fra han ble en del av ØIF Arendal tidligere samme år.

Jurisic
ØIF Arendals målvakt Kristijan Jurisic – som snart er for en ekte arendalitt å regne – var også med i den mye omtalte gullsesongen i 2014/2015, men Simonsen er uansett den siste med fødested Arendal som er igjen i ØIF-troppen fra han fikk sin første trening som unggutt under daværende trener Leif Gautestad. Jurisic har også hatt et opphold i blant annet Fyllingen (nå Bergen).
Dog, fredag sesongåpner Simonsen, Jurisic og resten av ØIF Arendal-mannskapet hjemme mot Halden fredag.
– ØIF Arendal kommer til å kjempe om medaljer?
– Selvfølgelig går vi for medalje, svarer han på programleder Oddvar Paulsens spørsmål.
Forrige sesongs 6.plass i Rema 1000-ligaen ble uvant kost for høyrekanten som blant annet har tre seriemesterskap å se tilbake.
– Så lenge jeg har spilt i ØIF Arendal har jeg aldri hatt en så dårlig plassering i seriespillet.
– Men vi tok oss kraftig opp og det ble en god sesong med sølv i sluttspill og cup.

Fredag starter en ny sesong. Med Sander L. Simonsen som den lokale kontinuitetsbæreren.

Podkasten i sin helhet kan du lytte på her.