FIALA: – Norsk herrehåndball har godt av dette her – ØIF Arendal

FIALA: – Norsk herrehåndball har godt av dette her

Jørg William Fiala Gjermundnes ønsker den voldsomme satsingen i Kolstad velkommen. Den skjerper, mener den hardtskytende bakspilleren.

Jørg William Fiala Gjermundnes er mer enn klar for å komme i gang. Fredag venter Halden i Sparebanken Sør Amfi. Her er Fiala avbildet i Nye Jordal Amfi i cupfinalen i mai.

– Jeg synes kun det er positivt at Kolstad har hentet og henter inn stjernespillere på løpende bånd. Det skal bli morsomt å møte disse spillerne. Satsingen deres trekker opp nivået i Rema 1000-ligaen. Norsk håndball har godt av at flere lag skaper interesse. Det blir en spennende sesong, spår Jørg William Fiala Gjermundnes to dager før nettopp Kolstad og Nærbø kaster i gang Rema 1000-ligaen onsdag kveld.

Halden fredag
Mens Kolstad går skyhøyt ut og sikter seg inn mot gull, er det flere lag som vil ha et ord med i laget hva edelt metall angår. I fredagens VG-utgave kom det frem at både Viaplay-kommentator Peder Seierstad, NRK-journalist Patrick Sten Rowlands, VG-journalist Jostein Overvik og TV2-profil Bent Svele gir Elverum favorittstempelet i Rema 1000-ligaen, med enten Kolstad eller ØIF Arendal på andreplass.
– Jeg tror det passer Kolstad midt i blinken å få slike serietips servert. Da kan de slå nedenfra. Samtidig tror jeg at det blir Kolstad og Elverum som vil kjempe om gullet, men det kommer likevel til å bli jevnt i toppen. Vi vet at vi kan slå begge lagene i enkeltkamper og det samme kan både Drammen og Runar gjøre. I oppkjøringen har vi også sett at Bækkelaget har slått Elverum. Derfor blir det jevnere enn mange kanskje ser for seg, mener Fiala Gjermundnes.
Halden er første motstander i seriepremieren fredag i Sparebanken Sør Amfi.
– Da må Halden være en fin start på sesongen?
– Vi vet at de har en del av de samme spillerne fra forrige sesong på plass. Når ting fungerer i Halden, så fungerer det veldig bra. Man skal aldri kimse av Halden, fastslår Fiala Gjermundnes som sier han er skikkelig klar for å spille kamper som faktisk betyr noe.
– Oppkjøringen har vært bra og vi er foreløpig godt fornøyd, men det er offisielle kamper som betyr noe. Vi skal være klare til fredag, sier han tydelig.

Vi vet at vi kan slå begge lagene i enkeltkamper og det samme kan både Drammen og Runar gjøre. I oppkjøringen har vi også sett at Bækkelaget har slått Elverum. Derfor blir det jevnere enn mange kanskje ser for seg


Revansjere
Selv leverte ØIF Arendal en sesong under pari i fjor med 6.plass i Rema 1000-ligaen, men cupfinale i mai og sluttspillfinaler løftet sesongen totalt.
– Vi skal ut på banen for å spille vår håndball, utvikle oss langsiktig på de områdene vi skal og å holde oss til planene. Sesongen er lang og man aldri hva som skjer, sier han med tydelig interesse til de mange håndballfestene han og lagkompisene sto bak utover våren og forsommeren.

I sesongoppkjøringen har det nærmest haglet med mål begge veier. I forkant av Skarpnes Invitational var det knyttet spenning til den nye avkastregelen og hvilke konsekvenser den vil i praksis. Fiala mener spillet ikke har gått så raskt fra hverken eget lag eller noen av lagene som har stått på andre halvdel i oppkjøringen.
– Nei, den nye regelen har foreløpig ikke ført til så stor forskjell som vi kanskje så for oss. Samtidig vil den nye avkastregelen være fin for oss ettersom vi vi løpe mye. Høy intensitet koster, men det tror den nye troppen skal takle fint. Vi har en veldig fin bredde i troppen nå, mener han.
– Og egen kropp?
– Jeg er skadefri og ekstremt klart for seriestart, avslutter Jørg William Fiala Gjermundnes som hamret inn 101 mål i Rema 1000-ligaen sist sesong.

PS: Billetter til ØIF Arendal fredag 2. september 18:30 kjøper du her.