BOTKASSA: – At lagkompisene mine peker på meg synes jeg er vel tidlig – ØIF Arendal
Birk Inselseth

BOTKASSA: – At lagkompisene mine peker på meg synes jeg er vel tidlig

Birk. Birk. Birk. Birk. Birk. Pilene peker på Birk H. Inselseth. Det kan bli en dyr sesong for nykommeren når botkassa jevnlig skal fylle sopp. Eller?

Birk H. Inselseth pekes ut av lagkompisene som favoritt til å fylle botkassa med mest penger denne sesongen. Her er nykommeren i aksjon mot Magdeburg. Aksel A. Strupstad er til venstre.

Da ØIF Arendal-spillerne nylig ble utfordret på hvem som er troppens storfavoritt til å fylle botkassa med mest mulig kronasje, var spådommen krystallklar: ØIF Arendals nye høyreback Birk H. Inselseth.

– Peker nesten alle lagkompisene mine på meg, sier du? humrer ØIF Arendals nye høyreback Birk H. Inselseth da nettredaksjonen viderebringer resten av spillertroppens spådommer om hvilke spiller som boter seg til topps denne sesongen.
– Det synes jeg var litt tidlig. Vel har jeg levert gode bidrag til botkassa i mine tidligere klubber. I Bergen var jeg vel inne på topp-3 lista. At jeg blir nevnt som en toppkandidat må man nesten regne litt med når man heter Birk, fastslår den joviale sandefjordingen overfor oifarendal.no.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/07/23/nysgjerrig-pa-oif-arendals-nye-spillere/

Botkasse-sjef Rannekleiv
– Det høres ikke bra ut, men vår oppgave er å skaffe inn så mye penger som mulig i botkassa, forklarer Laurits Rannekleiv som også denne sesongen får god hjelp av Olaf R. Hoffstads til å forfølge potensielle, interne brudd på botkasse-reglene.
– Birk og resten av troppen skal være glad for at jeg ennå ikke har begynt innkrevingen. Birk er ny og må læres opp, fastslår Rannekleiv som selv er i opptrening etter albueoperasjonen i vinter. Strekbamsen får dermed god anledning til å følge ekstra nøye med.
Selv om ikke de endelige reglene for hva som kan bli bøtelaget ennå ikke er fastsatt, kommer garantert noe av dette til å komme på lista som gir bøter:

  • Komme for sent til trening
  • Ha feil utstyr på seg i trening
  • Å glemme egne håndballsko
  • Få unødige utvisninger
  • Avfyre skudd som målvakt holder i fast grep
  • Ikke ta med seg bursdagskake på egen bursdag

I spillerenes vurderinger bak de skråsikre spådommene om Birk som sesongens store botkassekonge, ligger det begreper som vimsete, surrete, naturlig favoritt og vasete.
– Ikke helt feil å si det kanskje, ler han.
Inselseth, som forøvrig er hentet til ØIF Arendal for sine egenskaper som toveis-spiller, skudd, finter og hurtighet, sier det alltid er delte meninger om både regler og om man i det hele tatt skal ha botkasse.
– Det er alltid litt delte meninger om man skal ha en botkasse eller ikke. Spillergruppa bestemte seg først for få dager siden. Det er flere grunner til å ha en fungerende botkasse, slik at ingen tar lett på ting og holder seg i skinnet. Det er ikke moro å betale inn bøter, selv om det selvsagt er moro å dra på en fellestur etter sesongslutt. Slike turer må jo fundes. Noen tar botkassa mer seriøst enn andre. Det blir spennende å se hvordan botkasse-systsmet blir her. Det er selvsagt mye humor knyttet til dette, mens noen blir sure, sier mannen som altså er utpekt til å være favoritt til å toppe statistikken.
– Er det noe du ikke skal bøtelegges for?
– Å komme for sent, glemme håndballsko eller å bruke feil toalett på kampdag. Disse tingene skal jeg aldri bli bøtelagt for, fastslår den som vanlig humørfylte Birk H. Inselseth.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/07/24/brutal-start-det-endte-i-haik-med-noen-kjekke-karer-fra-tonsberg/

Jobber
Etter å ha spilt syv treningskamper venter nå en treningsuke med terping på detaljer inn mot seriestarten hjemme mot Halden fredag 2. september. Høyrebacken sier han ikke er fornøyd med egne prestasjoner så langt i oppkjøringen.
– Det tar litt tid å komme i gang i en ny klubb. Jeg har ikke prestert på det nivået jeg vil være på i oppkjøringen. Jeg jobber hardt meg selv og det kommer til å løsne for min del, sier han.
Etter seks uker i ØIF Arendal er han godt fornøyd med nivået.
– Det er såpass mye bra spillere i denne spillergruppa. Derfor kommer vi til å bli bedre og bedre utover i sesongen.
– Er ØIF Arendal favoritter mot Halden i serieåpningen?
– Det må vi tør å si høyt når vi skal kjempe om medaljer. Samtidig er det serieåpning og Halden er et skummelt lag å spille mot. De gir alt i 60 minutter og man skal ikke slippe seg mye ned mot Halden før de griper sjansen. Samtidig gleder jeg til å spille min første offisielle kamp i Sparebanken Sør Amfi foran publikum på tribunen. Da jeg spilte her som Bergen-spiller før jul var det foran tomme tribuner. Som Fold-spiller var jeg skadet sesongen før der. Jeg gleder meg, avslutter Birk H. Inselseth.

Og Birk kommer neppe til å komme for sent til fredag – uten håndballsko under armen!