LAURITZEN: – For første gang på flere år står vi ikke helt på scratch – ØIF Arendal

LAURITZEN: – For første gang på flere år står vi ikke helt på scratch

Halden har i flere sesonger vært det mange kaller et skummelt lag. Fra stortap den uka, til seier mot gullfavoritter i den andre. Årets oppkjøring har vært annerledes for trener Jan Thomas Lauritzen.

Halden-trener Jan Thomas Lauritzen er spent før fredagens seriepremiere i Sparebanken Sør Amfi.

– Selv om åtte spillere har forlatt oss og seks nye ansikter er kommet inn, står stammen i laget igjen. For første gang på flere år står vi ikke helt på scratch før sesongen, sier Halden-trener Jan Thomas Lauritzen til oifarendal.no.

Danskene Mads Høj Jensen og Casper Ebbesen, svenske Hannes Nystrøm og veteranmålvakt Morten Nergaard har forlatt Halden. Svenske Tobias Torbjørnsson og danske Nicolai Neupart er blant nykommerne.

Serieåpning fredag
For Halden er en klubb man ikke spøker med, bortsett fra at hjemmearenaen deres ikke hører moderne topphåndball til. Remmenhallen ble av Harald Bredeli og Bent Svele omdøpt til gymsalen i sin tid. Mer om det senere. For sommerens oppkjøring har faktisk vært annerledes for haldenserne.
– Vi har hatt muligheten til å bygge videre på grunnspillet vårt. Det har ikke vært utgangspunktet foran de foregående sesongene. Det har sett greit ut i oppkjøringen. Godkjent, fastslår han.
Men oppkjøring er oppkjøring selv om det både har blitt tap og seire.
– Det er nå alvoret begynner at man får en pekepinn på hvor mannskapet og spillet vårt står. Det får vi nok gode svar til på fredag mot en tøff motstander som ØIF Arendal. Jeg tror det for øvrig blir mye jevnere i toppen enn mange tror, og ØIF Arendal er ett av de lagene. Jeg tror heller ikke at Elverum blir like dominerende som de siste sesongene, mener han.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/22/nysgjerrig-pa-sommerens-overgangsmarked/

Flyttefot
For i fjor høst tok Halden flere skalper mot antatt mer merrittert motstand. ØIF Arendal fikk svi i gymsalen i Remmenhallen, men i Sparebanken Sør Amfi hevnet ØIF-gutta seg både i seriespillet og i cupen.
– Vårt håp ligger i å overraske ØIF Arendal. De kommer til å bli mer samkjørte utover i sesongen. Dessuten må vi tro på seier når vi drar nedover til fredag. Vi må unngå tekniske feil slik at vi ikke blir løpt i senk. For vi vet at det går fort når ØIF Arendal finner flyten. Vi er nødt til å gjøre en god kamp. Det er det liten tvil om, mener Lauritzen som håper å kunne by ØIF Arendal og resten av topplagene til helt andre fasiliteter i grensebyen fra nyttår av. Da blir gymsalen forhåpentligvis glemt av håndball-Norge og byttet ut med moderne lokaliteter.
Lauritzen, som har 254 a-landskamper for Norge på baken, håper å komme i gang med trening i den nye hallen i Tistedalen over høstferien. Etter jul er håpet å spille hjemmekamper i den nye storstua. I sentrum av Halden er planen at den nye storhallen skal stå ferdig neste høst.
– Uansett vil arenasituasjonen bli et løft for Halden. Det gleder vi oss til, fastslår han.
Og årets mål for Halden?
– Sluttspill, avslutter Jan Thomas Lauritzen.

Men først er det ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi fredag klokken 18:30. Billetter kjøper du her!