NY KAPTEIN: – Dette er mer stas enn jeg hadde sett for meg – ØIF Arendal

NY KAPTEIN: – Dette er mer stas enn jeg hadde sett for meg

Magnus Søndenå er ØIF Arendals nye kaptein. Han får med seg tre erfarne klubbspillere i kapteinsteamet.

Magnus Søndenå er ny kaptein i ØIF Arendal. Med seg i kapteinsteamet har han klubbautaene Kristijan Jurisic (bak f.v), Mario Matic og Sander L. Simonsen.

– Det er en ære å bli spurt om å være ØIF Arendals kaptein denne sesongen. Dette er en rolle jeg er stolt av å skulle fylle. Jeg er ydmyk, men klar for oppgaven som venter, fastslår Magnus Søndenå som overtar kapteinsbindet etter Kristian Rammel som dro til medaljerival Drammen HK i sommer.
Søndenå kom hjem fra dansk håndball i fjor sommer og vært ØIF Arendal-spiller i én sesong.

Kapteinsteam
Søndenå blir ikke alene om oppgaven. Playmaker Mario Matic, målvakt Kristian Jurisic og høyrekant Sander L. Simonsen utgjør resten sesongens kapteinsteam. En av rollene som kvartetten skal fylle arven etter klubblegende Sondre Paulsens bidrag gjennom mange, mange år.
– Dette er en arv kapteinsteamet skal fylle sammen. Èn person kan ikke fyllet hullet Sondre etterlater seg i denne klubben. Jeg ser frem til å bidra til å til dette sammen med Juri, Sander og håndballbiblioteket vårt (red.anm: Mario Matic), smiler Søndenå.
– Hvordan vil folk utenfor klubbens indre liv merke at du er utpekt til kaptein?
– Jeg vil være den samme som jeg alltid har vært. Jeg tror ikke folk utenfor vil se eller merke den helt store forskjellen, men kapteinsrollen og rollene resten av kapteinsteamet vil utvikle seg utover i sesongen. Du får spør supporterne våre etter sesongen, smiler han igjen.
– Det er ikke sikkert at det lyser autoritet når man tenker på meg, men jeg går alltid foran med et godt eksempel. Den rollen blir ikke mindre noe viktig når jeg også er kaptein, forklarer han videre.


Hva gjør en kaptein, egentlig?
Søndenå, som har 13 A-landskamper for Norge, påpeker at en kaptein ikke kan tillate seg å forsvinne inn i egen boble og særlig ikke når prestasjonene på banen går feil vei.
– Kapteinsteamets rolle blir å backe hele veien uahengig av hvordan det går. Kapteinsteamet skal gå foran uansett. Dette blir spennede. For det er første gang for egen del at jeg er kaptein på dette nivået, forteller han.
Det nye kapteinsteamets skal være bindeleddet mellom trenerne og spillergruppa og mellom spillergruppa og klubbledelsen. I ØIF Arendal leder kapteinen – eller en i kapteinstemaet, oppvarmingen. Det vil merkes i kveld når Halden står klare i seriepremieren i Sparebanken Sør Amfi klokken 18:30.
– Vi vil selvfølgelig ha en pangstart på sesongen! Jeg føler vi fikk gode svar og bekreftelser i generalprøven mot Nærbø i forrige uke. Vi har fått noen karameller mot sterke lag i sesongoppkjøringen, men mot Nærbø steppet gutta opp et par hakk. Seriestart er noe eget og derfor blir det viktig å ramme inn tenningsnivået før fredag kveld. Jeg er ikke i tvil om at vi skal score nok mål fremover. Nøkkelen blir å finne den rette formelen bakover, tror den ferske ØIF-kapteinen.
I tilsvarende oppgjør sist sesong ble det seier. I Halden ble det tap.
– Vi er ikke en situasjon hvor vi kan undervurdere noen lag. Vi har ikke akkurat valset oss gjennom oppkjøringen. ØIF Arendal skal være et arbeidslag og fredag har vi en jobb å gjøre, avslutter ØIF Arendals nye kaptein Magnus Søndenå.

Slik snakker en kaptein. I ØIF Arendal.