BLOGG: Kultur, cash, usmakelige kommentarer, elg i solnedgang og norske håndballeventyr – ØIF Arendal

BLOGG: Kultur, cash, usmakelige kommentarer, elg i solnedgang og norske håndballeventyr

Svermens faste supporterbloggere, Kari og Ingrid Sunde har mye – mye – på hjertet før sesongstarten. Supporterne analyserer samtlige klubber – noen mer enn andre – gjennom sine supporterbriller…

Kari Sunde og Ingrid Sunde benyttet onsdagskvelden til medlemsmøte i Svermen og ikke minst til å skrive supporteranalyse av samtlige lag i Rema 1000-ligaen før sesongstart. Foto: Privat

Blogginnlegget er innsendt og skrevet av supporterne Ingrid Sunde og Kari Sunde. Synspunkter og meninger som kommer frem i innlegget tilhører blogginnsenderne.

Som vi gleder oss! Det har vært moro med treningskamper, men det kjennes på kroppen at alvoret nærmer seg. Sommerfugler i magen, urolige nerver – og vi vil bare at timer og dager skal fly avgårde.

Før årets sesong har vi bestemt oss for å foreta en aldri så liten analyse av motstanderne våre som venter oss i tur og orden. Kos deg!

TV2-ekspert Bent Svele sa på «AVKAST» at ØIF Arendal må jekke seg ned og begynne å prestere på banen. Litt spesielt med tanke på tre seriegull, to sølv og en bronse i toppserien de siste åtte sesongene. Forelskelsen Svele/Bredeli har for Elverum – og nå også Kolstad, ble tydelig der de satt og strøk Berge og Børge på ryggen. Når de i tillegg satt og applauderte og lo av Grøndahl sine usmakelige kommentarer, priser vi oss lykkelig over at vi har tenkt å se alle kamper både borte og hjemme ringside i hallen og ikke på tv. Nok om det. 

Halden
Vi starter hjemme mot Halden, og vi er glad vi ikke starter den kampen på bortebane. Ikke misforstå, vi blir ALLTID tatt godt imot i Remmenhallen. De har ligaens beste toast og vi får komme på VIP’en. Vi tenker mest på resultatet fra forrige sesong. Vi er spent på årets utgave av Halden. Uansett er det vi som er sjefer i Sparebanken Sør Amfi. Fra tribunen skal vi gjøre alt for å sende Halden hjem uten poeng!

Elverum
Allerede i andre serierunde skal vi ta turen til de indre skoger. Det fineste med Elverum er Josip og den berømte elgen i riktig bekledning (rødt og svart). Vår erkerival både på banen og tribunen, de beste kampene å vinne, de verste å tape, men vi går selvsagt for seier! Skal vi lytte til Svele har vi ikke en sjanse og Grøndahl mener de pisser på alle norske lag. Vi forventer uansett at våre skal gi litt juling og sørge for at Grøndahl får rullet sine kilometer langs gulvet.
Målsettingen til Elverum er å kopiere forrige sesongs resultater. Det passer oss bra. Alt presset er på Elverum uansett hvem de møter. Elverum som klubb har gjort – og gjør – en fantastisk jobb, så får vi heller leve med de rare og irriterende kommentarene fra Taigan.

Drammen
«Det er bedre med en dram i timen enn en time i Drammen», sies det. Vi er ikke enig. Vi liker godt å komme til Drammenshallen og føler oss alltid godt tatt imot. Drammen er vår tredje motstander denne sesongen og vi tar med oss go’følelsen fra sluttspillet hvor vi var klart best! Får DHK vekket sine supportere så de kommer seg til hallen? Eller blir det hjemmebane for ØIF nok en gang? 

Haslum
I fjerde runde kommer Haslum på besøk. Den tidligere storheten har hatt noen sesonger med kniven på strupen. Nå har de gått ut med at Haslum skal gjenoppstå ved å bygge sten på sten. Det klapper vi for! Vi har jo ett eksempel i ligaen som står for det stikk motsatte. Kolstad kommer vi tilbake til. Haslum kommer med et ungt lag med mye fart, men vi tror ikke de klarer å hamle opp med våre stjerner! 

Kolstad
«Bli itj nå fæst uten skinnvæst»- trønderlov nummer en. Vi skal bartebyen! Nå er vi usikre på hvor mange trøndere vi får se på banen. De har kjøpt seg et landslag med millionene som strømmer inn. Christian Berge sier de bygger kultur. Vi tror egentlig han mente å si kjøper. Vårt ønske er at vi – og flere klubber med, viser Kolstad at hardt arbeid over tid lønner seg og at Kolstad ikke lykkes i år! Ikke misforstå, det er kult og bra med profiler til ligaen, men vi liker bare ikke måten det blir gjort på. 

Runar Sandefjord
Hvalfangerbyen Sandefjord har vi blitt veldig glad i. Der har vi fått venner som vi alltid gleder oss til å treffe. Våre to favoritt-svensker har sammen med vår Leif gjort det naturlig å heie litt på Runar Sandefjord. Den dårlige stemningen etter sluttspillet er glemt. Nå er det ny sesong og blanke ark. Hvem som furter vil tiden vise, men vi er fremdeles glad for at vi bor i hver vår by etter kamp! Og dersom det skulle være noen tvil: Vi heier på ØIF Arendal! Og uansett utfall vil to svensker og en trener fra Kristiansand fremdeles være våre favoritt-mennesker. 

Sandnes
Nyopprykkede Sandnes vet vi lite om. Vi tror de skal få det tøft i den øverste ligaen, men kanskje de kan overraske? For oss som elsker langturer er det stas med enda et lag fra Rogaland. Vi har også fått mange venner vestpå og håper vi ser noen av de i hallen. 

Kristiansand
Kristiansand liker å kalle seg storebror, men det er strengt tatt veldig mange år siden Kristiansand var i nærheten av ØIF Arendal. KRS Topphåndball overlevde sin første sesong i øverste liga, klarer de en sesong til? 

Bækkelaget
Bækkelaget på bortebane har ofte vært utfordrende. De er et jojo-lag! Man vet liksom aldri helt hva man møter. Vi som reiste for å se ØIF spille mot Bækkelaget forrige sesong sitter igjen med et herlig minne og en overlegen seier. Før denne sesongen har de mistet mange av bærebjelkene. Til tross for at de vant den siste oppkjøringskampen mot Elverum, tror vi de vil få det tøft denne sesongen. 

Rune Haugseng, Nærbø-trener.

Nærbø
Nærbø er en herlig historie! Vi husker vi spilte en cupkamp i Nye Loen for mange år siden, den gang de spilte i 1. divisjon. Vi kom i prat med en lokal helt og han fortalte om visjonen og planen. Å bygge sten for sten frem til til jærbuene etablerte seg i den øverste ligaen. Nå vet vi at planen lykkes, og vi er imponert! Vi gleder oss til Nye Loen. Stemningen er alltid magisk, med et hjemmepublikum og supportere som virkelig kan det å støtte laget sitt. Det er alltid gøy når man kan få kamp på tribunen også og veldig hyggelig når man kan le og ha gode samtaler både før og etter kampen. Vi har familie på Sira og er så heldige som får med oss både kusiner/nieser, tante/søster, onkel/svoger i bussen:) 

Fjellhammer
Til tross for at Fjellhammer måtte ut i kvalik for å beholde plassen, slet vi mot dem forrige sesong. Tap hjemme og uavgjort på bortebane serien. Vårt minne fra Lørenskoghallen er derimot strålende! Vi satt som «sild i tønne» og heiet frem våre til finale i cupen. De har god kaffe og en hissig trener, og nå har de også hentet vår tidligere spiller Eirik Köpp som vi er veldig glad i. 

ØIF Arendal
Save the best for last, ØIF Arendal! Vår egen håndball-familie!
Det er spillere som har spurt oss om det går bra med oss nå som Sondre også har gitt seg. Det er en tid for alt, og vi unner beste Sondre mer tid med sin fine familie. Og selvsagt går det bra med oss! Det er nettopp samholdet i klubben som driver oss og vi er heldige som får være så tett på laget vi følger. Vi vet jo hva våre «gamle» spillere er gode for og det blir utrolig spennende å se hva vi får til når nykomlingene blir varme i trøya. Det ser bra ut! Vi har virkelig tro på at vi kan gi favorittene til Bredeli/Svele kamp om poengene! Vi gleder oss! Velkommen til Sparebanken Sør Amfi! Norges råeste arena som serverer de beste vaflene og de hyggeligste folka. 

OG FREDAG STARTER MOROA FOR ALVOR NÅR HALDEN GJESTER OSS. KJØP BILLETTER!