LARSON: – Den avslutningen der avspeiler dessverre det meste idag – ØIF Arendal

LARSON: – Den avslutningen der avspeiler dessverre det meste idag

Danske Mathias Larson viste seg tidvis frem for sitt nye håndballpublikum i Sparebanken Sør Amfi fredag kveld. Etter kampen var han likevel veldig skuffet.

Mathias Larson spilte sin første offiselle kamp i ØIF Arendal-drakta fredag mot Halden. Fem mål og uavgjort ble fasiten.

– Den avslutningen der avspeiler dessverre det meste idag. Vi brenner altfor mye. Altfor mye, oppsummerer danske Mathias Larson etter 26-26 hjemme mot Halden i danskens offisielle hjemmedebut.

Halden utlignet
Haldenserne ledet gjennom hele kampen, men ti sekunder før slutt banket Sander L. Simonsen inn 26-25 og ledelse favør ØIF Arendal. Halden tok timeout, la en plan og spilte 7-6 og fikk satt opp Joshua Grace som hadde marginene på sin side til 26-26. ØIF Arendal maktet ikke å svare da det gjenstod fem sekunder. Særlig Haldens nye målvakt, Larsons landsmann Nicolai Neupart, voldte playmakeren og ØIF Arendal store problemer i seriepremieren. Neupart endte opp med en redningsprosent på 37.
– Det positive er at vi endelig er i gang med sesongen, men Halden er et lag vi skal slå om vi skal kjempe om medaljer. Slik som dette kan vi ikke spille mot Elverum på torsdag. Man vinner ikke håndballkamper om man brenner på fem straffekast eller hva det endte med til sist, sier en krystallklar og skuffet Larson til oifarendal.no etter kampslutt.

Elverum
For det blir ikke tid til å legge seg ned resten av helga. For tirsdag venter Elverum i Terningen Arena i kampen som sendes på TV2 Sport 2. Larson viste uavhengig av fredagens skuffede resultat mot Halden gode takter. Det behøves når sist sesongs trippelmester venter.
– Spiller vi som i dag, blir det ikke mye poeng på oss. Får vi satt et godt forsvar- og målvaktsspill, tar bort de tekniske feilene og får satt ballen i mål kan vi ha en sjanse. Elverum er et godt lag, men det blir en en helt ny håndballkamp, avslutte Larson som gledet publikum med fem scoringer og fire målgivende i fredagens seriepremiere som i alle fall leverte på spenning og underholdning tross skuffende poengfangst.