GLENN SOLBERG: – Veldig interessant – ØIF Arendal

GLENN SOLBERG: – Veldig interessant

Sveriges norske landslagssjef Glenn Solberg ledet søta bror til EM-gull i januar. Han skal se nærmere på flere nye, spennende potensielle landslagsspillere i Arendal. For i januar er det VM på hjemmebane.

Glenn Solberg (i midten) ser frem til en helg i Arendal.

– Jeg kommer for å se på god håndball og treffe svenske landslagsspillere som spiller i klubbene som kommer til Arendal. Denne turneringen er veldig interessant for meg, opplyser Glenn Solberg.

Suksess
For Sverige – nasjonen med flest EM-gull gjennom tidende – har fått en ny vår etter at den tidligere landslagsspilleren overtok det svenske landslaget for snart to år siden. I VM i Egypt ble det sølv, før Solbergs elever klatret ytterligere et hakk opp og tok gull i EM i januar. Sverige var ikke blant de største favorittene på forhånd og Solbergs posisjon har på rekordtid vokst seg sterk i nabolandet.
I januar neste år skal Solberg og Sverige kjempe om VM-gull på hjemmebane i Sverige. Mesterskapet er delt mellom Polen og Sverige. Norge skal spille sine kamper i Polen.
For det står ikke på svenske landslagsspillere som skal vise seg frem for Solberg til helgen med tanke på VM om et halvt år. Aalborg har flere svenske spillere, som playmaker Felix Claar, Lukas Sandell og Jesper Nielsen.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/06/barthold-jeg-far-vondt-nar-du-tar-det-opp/

Magdeburg har svenske Daniel Petterson (høyrekant) i troppen, mens Bjerringbro-Silkeborg har flere unge svensker som Solberg vil se nærmere på som William Bogojevic og Ludvig Hallbäck. Bjerringbro-Silkeborg har også veteranmålvakt Johan Sjøstrand – som har voktet mål for flere av de største klubbene i Europa, i stallen.
– Det er en del av min jobb som landslagssjef å reise rundt, se håndball, besøke og bygge relasjoner til spillere som er aktuelle for det svenske landslaget. Når mange av dem samles i Arendal er det fint for meg å kunne tilbringe helgen der nede. Det er noe annet å snakke med spillerne personlig enn å måtte ta alt over telefon, medgir Solberg.

-Imponerende
Treningsturneringer som Skarpnes Invitational er ikke hverdagskost på norsk jord, mener Solberg. Magdeburg, Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg klinger godt for flere enn Glenn Solberg.
– Dette er en fantastisk mulighet for folk i distriktet å se topp internasjonal håndball. Det må være gøy også for yngre spillere å kunne oppleve slike lag og spillere en hel helg. Det er imponerende hva ØIF Arendal har klart å skape, mener han.
For Solberg har ikke hatt enkle rammebetingelser, etter at han ble ansatt som svensk landslagssjef for nær to år siden. Pandemien har gjort det krevende å reise rundt på ordinært vis for å gjøre landslagsjobben skikkelig.

Farvel, pandemi
– Nå kan vi ha mer fokus på sporten enn testing og isolasjon, men jeg synes vi totalt sett har håndtert pandemien og utfordringene som dukket opp underveis bra, mener han.
– Nei, det er fint å kunne reise rundt igjen, forberede oss på vanlig vis og å tenke håndball fremfor veldig mye annet, legger han til.
For Solberg får ikke samlet det svenske landslaget og spillerne mer før VM på hjemmebane i januar.
– Det blir spesielt for meg å lede Sverige på hjemmebane i VM. Forhåpentligvis blir det et verdensmesterskap foran fulle tribuner igjen, sier Solberg som tar med seg landslagets fysiske trener Rikard Nilsson tar Arendal og Skarpnes Invitational kommende helg.

Får svar om noen år…
Solberg, som var sentral som landslagsassistent under Christian Berge, sier han følger godt med på det som skjer i norsk topphåndball om dagen. Kolstads satsing som styrker seg ytterligere når landslagstrioen Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød vender hjem neste sommer, Elverums mangeårige suksess på hjemmebane og i Europa, samt klubber som ØIF Arendals satsing gir ham tro på et enda sterkere norsk landslag i fremtiden.
– Slike satsinger styrker norsk håndball. Har man en bra hjemlig liga er det en kjempefordel for landslaget, men det er plusser og minuser med å ha for mange landslagsspillere i én og samme klubb. Én fordel er utvilsomt et bedre samspill, men svaret på om det samlet sett blir en styrking får man ikke før om flere år. Uansett er det positivt for norsk håndball at det er store satsinger. Det skal bli spennende å følge med på utviklingen, sier Lier-bosatte Glenn Solberg.