THOMAS SOLSTAD: – Vi skal ikke stå med lua i hånda – ØIF Arendal

THOMAS SOLSTAD: – Vi skal ikke stå med lua i hånda

Tidligere Elverum-spiller Thomas A. Solstad har mange gode minner og god statistikk fra Sparebanken Sør Amfi. Den har han ikke tenkt å miste når han gjester Arendal med sin nye, danske toppklubb til helgen.

Tidligere Elverum-spiller Thomas A. Solstad la sjelden skjul på følelsene da han spilte i Sparebanken Sør Amfi. Til helgen kommer han igjen, som fersk Bjerringbro-Silkeborg-spiller.

– Jeg har vel en god statistikk fra den hallen der. Jeg må vel tilbake til tiden min i Halden for å finne noen skikkelige dårlige minner. Det blir spennende å se om godfølelsen står seg etter en helg mot tre gode lag i Arendal, sier Bjerringbro-Silkeborgs (BSH) nyervervelse og landslagsspiller Thomas A. Solstad til oifarendal.no.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/06/19/skarpnes-invitational-dette-er-bjerringbro-silkeborg/

Bataljer
For neste helg venter ØIF Arendal, de tyske mesterne Magdeburg og Aalborg på ham og hans nye klubb. Strekspilleren legger ikke skjul på at det har vært mange bataljer i Sparebanken Sør Amfi de siste årene mot med hans tidligere Elverum. Nå opplever en han en ny håndballkultur i Danmark.
– I oppkjøringen har det vært mer fokus på håndball og noe roligere enn jeg har vært vant med fra tiden i Elverum. Jeg er tatt imot i min nye klubb og fått god hjelp til å komme inn angrepstrekk og spillmønstre her i BSH. Jeg har hatt en god start her, forteller han.
Bjerringbro-Silkeborgs trener Patrick Westerholm har ikke lagt opp til andre treningskamper før kommende helgs turnering i Arendal. Sist uke slo Bjerringbro-Silkeborg Kristiansand komfortabelt med seks mål hjemme i Danmark.
– En grei gjennomkjøring for vår del. Hadde vi vært litt mer ærgjerrige hadde nok seieren blitt større, men selv om vi alltid går på banen for å vinne har treningskamper også andre formål, sier han.

Trøkk
Selv om treningskamper alltid vil være treningskamper, handler det også om å få spillegruppa til å komme opp på tenningsnivået som forventes.
– Alle kamper vi spiller, skal vinnes. Hvis ikke det er holdningen, er det ingen vits å møte opp. Den vinnerkulturen er jeg godt vant med fra tiden i Elverum. Holdningen er lik her i Bjerringvro og vi skal opp til Norge for å vinne håndballkamper, fastslår han.
– Dere går for tre på stripe med andre ord?
– Vi kan matche Magdeburg, Aalborg og ØIF Arendal, men samtidig skal vi få svar på mye av det vi lurer på, sier han.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/07/06/seiersted-klart-de-kan-yppe-seg-det-er-solide-greier-vi-snakker-om-her/


– Blir det like mye trøkk i treningskamper som i ordinære kamper?
– Spillmessig skal vi ha samme trøkk som vi vil ha i seriekamper. Vi får virkelig testet oss selv i Arendal, selv om det er tidlig i oppkjøringen. Vi skal ikke stå med i lua i hånda. Vi skal være med fra start av og vise oss frem, fastslår han.
– Det blir en spennende helg i en flott arena. Jeg gleder meg til å spille i Arendal igjen, avslutter Bjerringbro-Silkeborgs norske landslagsspiller Thomas A. Solstad.

Solstad har bosatt seg i Silkeborg, som for øvrig er Arendals vennskapsby.

PS: Bjerringbro-Silkeborg åpner mot Magdeburg fredag klokken 17:00 i Sparebanken Sør Amfi. Har du ennå ikke kjøpt billetter? Det gjør du her!