BARTHOLD: – Jeg får vondt når du tar det opp – ØIF Arendal

BARTHOLD: – Jeg får vondt når du tar det opp

Den norske landslagskanten og Aalborg-spiller Sebastian Barthold har både gode og dårlige minner fra Sparebanken Sør Amfi. Neste helg skal han vinne mot en god kompis. For landslagskanten og Aalborg er revansjesugne før årets sesong.

Sebastian Barthold.

– Jeg gleder meg til å spille i Sparebanken Sør Amfi igjen. Det er vel over 5 år siden sist jeg spilte der. En arena skreddersydd for håndballopplevelser, mener den tidligere Haslum-spilleren til oifarendal.no en uke før han og stjernegalleriet Aalborg setter kursen mot Arendal og Skarpnes Invitational.
Der venter regjerende tysk mester Magdeburg, den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg og ikke minst håndballkompis Magnus Søndenå og ØIF Arendal.

Kompiser
Det var hjemme i Bærum han ble god kompis med ØIF Arendals høyreback og tidligere klubbkompis Magnus Søndenå. Venstrekanten og høyrekanten vil se mye til hverandre når Aalborg og ØIF Arendal møtes neste fredag.
– Det er alltid moro å slå Magnus, sier Barthold som for alvor ble en profil for flere enn håndballmenigheten under EM i Ungarn/Slovakia i januar.
I Danmark har han bygd seg opp og vartet opp med storspill etter overgangen fra norsk håndball for over fem år tilbake. Nå er han en del av det ypperste internasjonal håndball byr på – Aalborg.

Sebastian Barthold (t.v) var sist i aksjon i Sparebanken Sør Amfi i våren 2017 da han spilte for Haslum. Her må han se tidligere ØIF-spiller Oleg Macharasvhili gli gjennom.

Revansjesugne
Danskene sikter seg inn mot å bli en fast deltaker i Final 4 i Champions League i årene fremover. Sist sesong røk rødtrøyene ut før Final 4, men året før der spilte Barthold & co seg til en sterk finaleplass. Der ble stryk mot Barcelona. Å bli en fast del av håndballens største sirkus – Final 4 – krever sine budsjetter og hardt arbeid over tid. Og klubbledelsen har fulgt opp. For to år siden vendte Henrik Møllgård hjem fra Paris SG. Før forrige sesong kom blant andre Kristian Bjørnsen og den islandske superstjernen Aron Palmarsson inn i troppen. Senere i august kommer ikonet Mikkel Hansen hjem til Aalborg og dansk håndball. Fra og med neste sesong skal verdens beste målvakt Niklas Landin stå i veien for alle som forsøker seg. Det er med andre ord ikke hva og hvem som helst ØIF Arendal skal teste seg mot i Skarpnes Invitational neste helg. Barthold gir ØIF Arendal skryt for å ha snekret sammen en treningsturnering med høy kvalitet tett opp under seriestart.
– ØIF Arendal skal ha honnør for å ha klart å samle så mange gode lag der oppe. Det er midt i blinken for oss i Aalborg og få så god motstand tett inn mot de første offisielle kampene her i Danmark, fastslår han.
For selv om det er en treningsturnering handler det om å vinne hver kamp man stiller opp i. Det er tross alt en vinnerkultur som tar turen med Color Line til Kristiansand neste weekend.
– Samtidig skal vi kjørt inn våre nye spillere og teste ut nye konstellasjoner. Å spille kamper har en annen intensitet enn internkamper eller ordinær trening, sier han videre.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/07/21/larson-klart-bandet-mellom-oss-vil-hjelpe-meg/


Sølv…
For det som skulle bli en jubelsesong forrige sesong endte med et forsmedelig sølv bak ØIF Arendals ferske playmaker Mathias Larson og hans tidligere klubb GOG.
– Jeg får vondt når du tar det opp. Vi må tåle å kjenne på forventningspresset om å gjenerobre tittelen. Hvis vi spillere ikke tåler å stå det i presset står det nok av spillere som vil ha plassene våre, svarer han.
Bjerringbro-Silkeborg er det andre danske topplaget som gjester Arendal neste helg. Barthold blir ikke overrasket om Kristian Kjellings eks-klubb som vanlig vil ha et ord med i laget når medaljer skal deles ut i Danmark den neste sesongen.
– Bjerringbro-Silkeborg er en av de virkelig store klubbene i dansk sammenheng. Vi liker å si at vi er bedre dem, men vi har hatt våre fighter og tapt mot dem. Før forrige sesong mistet de en del erfarne bærebjelker og er fortsatt i en oppbyggingsfase, men et topplag å regne med. Det er kultur i veggene der. Jeg blir ikke overrasket om de kommer til en semifinale hjemme neste sesong og da kan alt skje, mener han.
En liten pekepinn på hvor en av Aalborgs største konkurrenter står får han i Skarpnes Invitational.
– Som sagt skal vi revansjere fjoråret og da må vi også slå Bjerringbro-Silkeborg når alvoret tar til. Vi får en lite signal på hvor de står når vi møter de i Arendal, mener han.

Torsdag
Aalborg kommer nordover torsdag neste uke. Dagen før skal de måle krefter mot Kolstad i Danmark. Lørdag førstkommende står landslagssjef Jonas Willes eks-klubb Mors-Thy for tur.
– Det blir mange kamper på få dager, men det er slik oppkjøringer er. Vi har en fin og bred tropp og skal bruke både Skarpnes og de andre treningskampene maksimalt inn mot seriestart, sier han videre.
– Hva tenker du om nivået i norsk toppserie?
– Det er vanskelig å være bastant om nivået i toppen av Rema 1000-ligaen når man ikke har vært en del av denne på noen år, men det skjer utvilsomt mye positivt i norsk klubbhåndball. Jeg så mange kamper i fjor og jeg synes det er ergerlig at min gode kompis Søndenå og ØIF ikke klarte å velte Elverum i cupfinalen eller i sluttspillet i vår. Elverum er ikke uslåelige og det blir også spennende å se hvordan Kolstad og Elverum takler hverandres budsjettjag – og ikke minst hvordan ØIF Arendal, Drammen og kanskje Runar vil stå i dette. For det er mange gode spillere som skal spille i Rema 1000-ligaen fremover. Jeg synes også det er gledelig at klubber som ØIF Arendal melder seg på, mener han.
– Men å slå Søndenå er alltid viktigst?
– Selvsagt, humrer og avslutter hans gode kompis fra landslag og tiden i Haslum, Sebastian Barthold.

PS: Barthold og Aalborg møter Søndenå og ØIF Arendal fredag 12. august klokken 18:45 i Sparebanken Sør Amfi.