ØIF-EKSPERT: – En vinn-vinn-situasjon på alle fronter – ØIF Arendal

ØIF-EKSPERT: – En vinn-vinn-situasjon på alle fronter

Få kjenner ØIF Arendal bedre enn Agderpostens sportsjournalist Thomas Skjeggedal Thorsen. Han gleder seg til å se Heine Jensens nye mannskap i aksjon mot europeiske storkanoner i Skarpnes Invitational.

ØIF-EKSPERT: Thomas Skjeggedal Thorsen har fulgt ØIF Arendal som journalist i Agderposten i over syv år.

-Jeg er veldig spent på å se det nye ØIF Arendal-mannskapet prøve seg ut mot Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og Magdeburg hjemme i Arendal i august. Om gutta gir lagene kamp til døra blir det ikke vanskelig å hype opp forventningene noen hakk før seriestart. Samtidig er det ingen som forventer at gutta skal slå disse tre lagene. Prosjektet og satsingen vil gå sin gang uansett. En vinn-vinn-situasjon på alle fronter. Det bør bli mye interesse rundt denne helga, mener Thomas Skjeggedal Thorsen overfor oifarendal.no.

Nivået
ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen har ved flere anledninger ment at nivået som venter i Skarpnes Invitational om drøye to og en halv uke ikke kan sammenlignes med noen privatturneringer på norsk jord tidligere. Agderposten-journalisten deler synet.
– Det kan jeg ikke tenke meg at det har vært, mener han.
For programmet er kraftig kost for håndballelskere. Christian O’Sullivan og Magdeburg kommer som kjent til Norge som regjerende tyske mestere. Laget fra tidligere Øst-Tyskland vant også klubb-VM i fjor høst og tok sølv i årets EHF European League. Sesongen 2020/2021 vant grønntrøyene samme turnering. Aalborg er godt i gang med å bygge opp et stjernegalleri nesten uten sidestykke i Danmark. Hypen AG København (2010-2012) er det nærmeste man kommer. Bjerringbro-Silkeborg har vært å regne med i toppen av dansk håndball i en årrekke.
– Har ØIF Arendal mulighet for å vinne mot slikt selskap?
– De bør ikke ha en sjanse. Inntrykket er at lagene kommer med det beste de har. Alle lag skal spisse formen inn mot seriestarten hjemme i Danmark og Tyskland. Det skal sies at dette er treningskamper og mye kan skje i treningskamper, men det viktigste slik jeg ser det er å få en status på hvor mannskapet står mot noe av det ypperste håndball-Europa byr på. Man får testet seg mot de beste, mener Skjeggedal Thorsen som har fulgt ØIF Arendal tett siden 2015.

Spent på Jensen
Når skal han og klubbens supportere bli kjent med både ny hovedtrener og fire nye spillere. Dragos Hantaru (Steaua Bucuresti), Mathias Larson (GOG), Birk H. Inselseth (Bergen) og Aksel A. Strupstad (Bækkelaget) debuterer i ØIF-drakta i august.
– Jeg har ikke vært på trening og sett hvordan Heine Jensen fungerer på og utenfor parketten, men han har foreløpig gitt et godt inntrykk. Spillersigneringene ser fornuftige ut. Det virker som om klubben har gått litt nye veier denne sesongen og har funnet noen uslipte diamanter. Særlig spent er jeg på Dragos Hantarus kvaliteter, sier han videre.
Skjeggedal Thorsen mener det er viktigere enn noen gang å treffe på signeringene. Bakteppet er Elverums gulldominans og den omdiskuterte satsingen i Kolstad. Klimaet i toppen av norsk herrehåndball blir tøffere.

Usikker
– Elverum bytter som vanlig halve mannskapet, men kommer selvsagt til å være helt i toppen.
Hvordan Kolstad vil fremstå i det som omtales som en mellomsesong før Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen bytter ut tyske toppklubber med Christian Berges Kolstad er han usikker på.
– Jeg må også innrømme at jeg er spent på Kolstad. Det er nok av eksempler på at man har hentet inn x antall spillere uten at laget fungerer. Det er mange profiler som ikke får like mye spilletid som ventet og det blir mange store personligheter på en liten plass. Det er ikke gitt at det blir en supersuksess i starten. Derfor blir det ekstra viktig at ØIF Arendal får en god start på sesongen, mener han vel vitende om at Drammen, Elverum og Kolstad står klar i sesongstarten.
– Mye kan avgjøres på de fem første kampene. Ett av lagene kan få en stor luke allerede etter en måned. Så alvoret starter ekstra tidlig denne sesongen, mener han videre.
Skjeggdal Thorsen påpeker at følelsen og stemningen som tas med videre fra Skarpnes Invitational 12.-14. august blir ekstra viktig for sesonginnledningen.

Utvide horisonten
Agderposten-journalisten har inntrykk av at håndballfolk flest følger bedre med på landslagshåndball enn på tysk klubbhåndball. Den tyske toppklubben stiller foruten med den norske landslagskapteinen Christian O’Sullivan med islandske Omar Ingi Magnusson og playmaker Gísli T. Kristjánsson. Den islandske duoen er selve symbolet på moderne turbohåndball. Aalborg har storheter som Aron Palmarsson, Henrik Møllgård, Felix Claar, Kristian Bjørnsen, Sebastian Barthold og spilleren VSport-kommentator Peder Seierstad mener blir «the big next thing» Mads Hoxer. Det er foreløpig uklart om Mikkel Hansen er en del av troppen som gjester Arendal etter blodproppen han pådro seg i vår. Bjerringbro-Silkeborg har blant annet Thomas A. Solstad og Rene Toft Hansen. Neste sesong vender dansk håndballs toastmaster Rasmus Lauge hjem til toppklubben. Det er med andre ord nok av spillere med nok av edelt metall som gjester Arendal i august.
– Det er mye navn i alle klubbene som kommer. Det bør gjøre turneringen interessant for langt flere enn ØIF Arendals supportere. Folk bør kjenne sin besøkelsestid når det er slike lag og spillere som kommer hit under tettpakket helg med solid håndball. Min kalender er booket, avslutter Agderpostens sportsjournalist Thomas Skjeggedal Thorsen.