TV2 har bestemt seg – sender alt! – ØIF Arendal

TV2 har bestemt seg – sender alt!

TV2 sender samtlige kamper fra Skarpnes Invitational 12.-14. august. TV2-nestor Harald Bredeli er tydelig på hvorfor kanalen prioriterer en hel treningsturnering før skolestart.

TV2 og Harald Bredeli skal sende samtlige kamper i Skarpnes Invitational i august.

-Det er ikke ofte vi prioriterer å sende en privat treningsturnering i håndball før sesongstart, men Skarpnes Invitational skiller seg kraftig ut. Det er det ingen som helst tvil om, mener TV2-kommentatoren.
TV2 skal dermed sende direkte de seks kampene på TV2 Sport. Det betyr 7-8 timer med internasjonal topphåndball fra Arendal.

Interessant
12.-14. august gjester som kjent regjerende tysk mester Magdeburg, stjernegalleriet Aalborg og den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendal får dermed bryne seg på topp motstand.
– Sterke lag med sterke profiler gjør at turneringen er interessant for oss. Vi skulle egentlig ha sendt hele turneringen som var planlagt i fjor, men da satt pandemien en stopper for alt. Selv om turneringen spilles en helg midt i badesesongen har vi valgt å sende alle kampene fra fredag til søndag, opplyser Harald Bredeli.

Medaljeinflasjon
For den folkekjære kommentatoren legger ikke skjul på profiler som landslagsspillerne Christian O’Sullivan, Kristian Bjørnsen, Sebastian Barthold og ikke minst det faktum at Magdeburg er ferske Bundesliga-mestere samt Aalborgs inntreden i den ypperste internasjonale håndballeliten gjør turneringen interessant på flere måter. Å samle alt av medaljer fra internasjonale mesterskap som spillerne og klubbene som gjester Arendal om drøye tre uker ville vært en feriesyssel verdig.
– Oppbyggingen Aalborg driver med setter nesten Kolstads satsing litt i skyggen. At de tyske mesterne kommer til Norge for å spille treningsturnering før sesongstart er massivt. Rett og slett, mener han.
– De som er håndballinteressert kan se frem til en strålende helg fra Sørlandet, legger han til.
TV2 har i flere år arbeidet med å samle rettighetene til norsk håndball, ishockey, fotball, basketball, volleyball. Frem til 2030 skal TV2 være hjemmet for norsk idrett.

– Turneringen gir oss også gode reportasjemuligheter. Den gir oss også gode muligheter til å teste ut våre nye folk i det gedigne prosjektet vi er i gang med for å samle norsk idrett på våre plattformer. Når man legger sammen alt blir derfor Skarpnes også en fin mulighet for oss for å same litt tråder og få en finfin start på høsten. Satsingen blir også enda bedre for oss når ØIF Arendal stiller med en av landets beste produksjonsteam i sin sjanger for å ta seg av tv-produksjonen. Vi stiller med plattform og kommentering. Den pakka synes vi ble veldig fin. Derfor bestemte vi oss for å sende samtlige kamper fra turneringen, sier han videre.Sammenheng
Mens norsk herrehåndball står foran noen solide år i underholdningens navn, bedyrer Bredeli at avgjørelsen om å sende direkte fra Arendal i august ikke har sammenheng med dette.
– Nei, vi skulle som sagt også ha sendt turneringen i fjor. Derfor har ikke vår avgjørelse mye med oppbyggingen av herrehåndballen i Norge å gjøre, svarer han.
TV2 skal for øvrig doble antall tv-sendte kamper på TV2 Sport kommende sesong. Resten av Rema 1000-ligakampene strømmes på TV2 Play og på Direktesport.
– Tanken er én kamp per runde per kjønn på TV2 Sport. Kontinuiteten og trykket på topphåndballen blir derfor jevnere på lineær tv enn det var sist sesong. Det blir ordentlig trivelig for håndballinteresserte fremover, fastslår Bredeli som legger til at fokuset i stor grad blir rettet mot topplagene kommende sesong.
– ØIF Arendal, Elverum, Kolstad, Drammen og lagene på øverste halvdel får nok mest sendetid. Det fine er at det man har 5-6 klubber som ønsker å kjempe i toppen. Selv om vi tar noen avstikkere blir det topptungt på tv-skjermen, fastslår han.
Bredeli, som ferierer på hytta i Lillesand, kommer praktisk talt rett fra ferie og til Sparebanken Sør Amfi i august.
– Ja, det gjør jeg. Å starte høsten fra en kommentatorbu på Sørlandet og Arendal er ikke så verst, avslutter den som alltid den joviale kommentatoren overfor oifarendal.no.