SEIERSTAD: – Han blir «the big next thing» – ØIF Arendal

SEIERSTAD: – Han blir «the big next thing»

Få kan matche oversikten VSport/Viaplay-kommentator Peder Seierstad har om internasjonal topphåndball. Den energiske kommentatoren trekker frem et heller ukjent kort fra det danske stjernegalleriet.

Peder Seierstad. Foto: Privat

– Dette er rett og slett stjernelaget med stor S. Man skulle tro Mikkel Hansen skulle toppe dette fra kommende sesong, men neste sesong kommer også Landin (red.anm: Niklas, verdens beste målvakt) til klubben. Alle trodde de skulle gjøre rent bord på hjemmebane i Danmark sist sesong, men GOG snøt dem for to titler. De har litt å revansjere kommende sesong, mener Peder Seierstad om danskene som er et av to danske lag i Skarpnes Invitational 12.-14. august.
Seiersted har særlig fulgt den tyske bundesligaen, Champions League og EHF European League tett de siste årene som håndballekspert og kommentator. I gjeve Champions League har rødtrøyene varmet med solid spill og 2020/2021-sesongen spilte klubben seg frem til finale – noen får år før det virkelig skal smelle.

Ekstremt spennende
Man skulle tro en håndballekspert førdt og fremst ville ha trukket frem spillere som svenske Felix Claar, Henrik Møllgård, de to norske landslagskantene Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, islandske Aron Palmarsson eller Kongen av Danmark Mikkel Hansen og hans retur til moderlandet. Seierstad, som har få problemer med å bli kalt håndballnerd, trekker opp en for mange nordmenn et ukjent stortalent.
– Jeg er veldig, veldig spent på å se Mads Hoxer. En høyreback som kommer til å bli «the big next thing», slik Matias Gidsel (Fra GOG til Fuchse Berlin i sommer) er blitt for danskene. Han er født i 2000 og er helt rå. Det skal bli interessant og mektig å se ham utvikle seg i Aalborg, mener Seierstad om spilleren som kom fra landslagssjef Jonas Willes eks-klubb Mors-Thy i sommer.

Usikker Hansen
Om Mikkel Hansen blir å se i Aalborg-drakta allerede i august er ikke kjent. Det danske håndballikonet fikk som kjent en blodpropp i lungene etter en kneoperasjon i vår. Nr. 24 vender som kjent hjem fra oljestyrte Paris SG med mål om å legge til et dansk Champions League-gull til en heller imponerende pokalsamling så langt i karrieren. En som derimot er skadefri er nevnte Aron Palmarsson. Den islandske bakspilleren med det kraftige skuddet fikk det ikke helt til å stemme i sin førstesesong i Aalborg.
– Jeg er faktisk ikke overrasket over at han har slitt med å få vise god, gammel storhet. Palmarsson er en klassespiller og er imponerende å se fra nært hold fra tribunen. For et par sesonger tilbake var han helt vill og rå på banen. Vi får håpe han finner tilbake til råskapen kommende sesong. Det blir spennende å se hvordan han utvikler seg i den rød drakta fremover. Han er uansett en nytelse å se på når det fungerer, mener Seierstad om islendingen som har legendestatus på sagaøya.

Landslagsspillere
Man skal heller ikke glemme begge førstevalgene for det norske landslaget, venstrekant Sebastian Barthold og høyrekant Kristian Bjørnsen.
– For nordmenn er de to gutta der godt kjent. De er nok sugne på å vise seg frem når de er i Norge. Selv om dette er en treningsturnering før seriestart kommer ikke Aalborg til å ta det rolig. Det var tungt for alle i klubben å se at GOG løftet pokalen både i seriemesterskapet og i sluttspillet. Nå fikk uansett Aalborg – som ventet – wildcard til Champions League kommende sesong, men det er ingen i Aalborg som er fornøyd med sølv, mener han.

Grov lønn…
Kommende sesong blir høyst sannsynlig siste sjanse for Aalborg-supportere og andre til å studere den svenske playmakeren og EM-mesteren Felix Claars bevegelser og blikk for spillet i André Jørgensen Hofstøls gamleklubb.
– Felix Claar må nevnes, selv om alle mener å vite at han skal til Magdeburg neste sommer. Det er vel ganske bankers. Det venter en grov lønn på ham der. Han er verdt et ekstra blikk eller to for de som nyter detaljer og er litt nerdete, men det må vi tillate oss når vi snakker om profiler som dette, mener han.
For selv om Magdeburg spiller den kuleste håndballen, står ikke danskene særlig tilbake for tyskerne.
– Et kult lag som blir enda kulere med Hoxer, Mikkel Hansen og ikke minst Landin fra neste sommer.
– Nyt detaljene, råder og avslutter Peder Seierstad.

Har du ennå ikke kjøpt billetter til Skarpnes Invitational 12.-14. august når Magdeburg, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg gjester ØIF Arendal og Arendal? Det gjør du under her: