HEINE JENSEN: – Det blir en fantastisk helg – ØIF Arendal

HEINE JENSEN: – Det blir en fantastisk helg

ØIF Arendals nye hovedtrener Heine Jensen og trener Luka Panza er i full sving med å planlegge klubbens taktskifte på banen. I august venter gigantene Magdeburg, Aalborg og den danske medaljegrossisten Bjerringbro-Silkeborg.

Heine Jensen er ny hovedtrener i ØIF Arendal. Planleggingen av den nye sesongen er allerede i full gang.

Jensens debut som ØIF Arendal-trener kunne ikke ha blitt mer krevende – og moro! For 12.-14. august står Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og Magdeburg klare i Sparebanken Sør Amfi.

– Det blir rett og slett kjempegøy og enormt spennende. Det er visemesterne fra Danmark (Aalborg), bronsevinnerne i Danmark (Bjerringbro-Silkeborg) og de tyske mesterne (Magdeburg) som venter på oss. Vi skal bruke turneringen til å få matching og verdifull erfaring på et høyt, høyt internasjonalt nivå. Vi kommer til å få mange spørsmål og svar som vi skal bruke videre i arbeidet inn mot seriestarten til høsten, mener Jensen som kommer til hovedtrenerjobben i ØIF Arendal fra Nærbø.

Samspill
Jensen er naturlig nok full av lovord om de to danske lagene og det tyske mesterlaget som sammen med ØIF Arendal utgjør lagene i Skarpnes Invitational 12.-14. august. Billettene til turneringen ble sluppet denne uka.
– Aalborg er et fantastisk lag og blir bare bedre neste årene, mener Jensen som tenker på signeringen av Niklas Landin som ankommer klubben fra Kiel neste sommer.
Denne sommeren vender kanskje håndballverdens største stjerne Mikkel Hansen hjem til Danmark for å avslutte karrieren i superlaget som utvikles i Jutlander Bank Arena (Gigantium). Hansen fikk blodpropp tidligere i vår og det er usikkert hvorvidt superstjernen blir å se i Arendal august. Dog, sjefstrener Stefan Madsen har nok av gullgrossisster i rekkene. De to norske landslagskantene Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er to velkjente profiler sett med norske øyne. I tillegg har Madsen spillere som Lukas Sandell, Felix Claar, Henrik Møllgård, Jesper Nielsen og ikke minst den islandske superstjernen Aron Palmarsson å råde over. Magdeburg kommer til Arendal som ferske mestere i Bundesliga. Den tyske serien regnes som verdens beste håndballiga.
– Er det mulig å hamle opp med lag som Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro?
– Dette er fantastiske lag og vi skal ha et prestasjonsfokus snarere enn resultatfokus. Vårt mål vil være å være på høyde i deler av kampene og spille vårt eget spill. Det blir solid matching og en fantastisk helg for alle som er glad i god håndball, fastslår Jensen om profilene som fyller opp Sparebanken Sør Amfi 12.-14. august.

E-cupgull
Det siste den joviale dansken gjorde i Nærbø var å lede jærbuene til et sensasjonelt europacup-gull. I Arendal skal ØIF Arendal ha to økter på dagtid. Spillertroppen, inkludert Mathias Larson (GOG), Birk H. Inselseth (Bergen), Aksel A. Strupstad (Bækkelaget) og Dragos Hantaru (Bucuresti) samles for første gang rundt 22. juli. Eksakt dato er ennå ikke satt.
– Oppkjøringen som Luka (red.anm: Panza) og meg legger opp blir selvsagt preget av fysisk trening, teambuilding og viktigheten av bli kjent med hverandre. Spillerne skal bli kjent med meg, jeg skal bli kjent med spillerne og de skal bli kjent med hverandre, sier han.
– Etter Skarpnes Invitational skal vi spille tre treningskamper i Danmark og en kamp mot Nærbø i slutten av august. Det blir muligens en kamp eller to til, men det kommer an på om vi ser behovet utover det som er fastsatt, sier Jensen på telefon mens han gjør vedlikeholdsarbeid på familiehytta i Stavanger.

Kjøpt hus på Bjorbekk
Selv om håndballsesongen endelig ble avsluttet på normalt etter to avblåste pandemi-sesonger, erkjenner Jensen at det er godt med et avbrekk med andre gjøremål før alvoret starter for fullt i hans nye hjemby i juli. For det ble en lang sesong for spillere, trenere og publikum.
– Frem til oppkjøringen blåses i gang blir det forhåpentligvis en liten tur til Danmark for å treffe familien. Det har ikke vært mulig på to år og det blir spennende å se om mine barn kjenner igjen besteforeldrene sine, humrer han.
For når ferien er tilbakelagt starter et helt nytt kapittel i Jensens håndballiv.
Det vil skje med base i Sparebanken Sør Amfi og fra det nye huset på Bjorbekk.
– Et strategisk valg?
– Jeg har forstått det slik at Bjorbekk er midt i Øyestad-land. Så ja, det var strategisk, humrer han igjen.
– Det dekker behovet som vår familie har, legger han til.

På besøk
Jensen gjestet Arendal for to uker siden for å starte planleggingen av kommende sesong. Kolstads storsatsing i Trondheim, Elverum, Runar og Drammen og ikke minst taktskiftet som pågår i ØIF Arendal skaper forventninger om hva som er i vente.
– Frem til jeg kommer til Arendal i midten av juli er det Luka som styrer skipet, mens jeg styrer det jeg kan her fra Stavanger og Danmark. Så når spillerne og oss i trenerteamet møtes rundt 22. juli så er vi i full gang. Jeg gleder meg, avslutter Heine E. Jensen.

Som først skal ha en velfortjent ferie!