SKARPNES INVITATIONAL: Dette er mesterklubben SC Magdeburg – ØIF Arendal

SKARPNES INVITATIONAL: Dette er mesterklubben SC Magdeburg

SC Magdeburg kommer til Arendal 12.-14. august som regjerende tyske mestere. Den norske landslagsprofilen Christian O’Sullivan nyter høy status i den tyske klubben.

Norges Christian O’Sullivan er sentral for det tyske mesterlaget Magdeburg.

Den tyske toppklubben kommer til Arendal som tysk mester i verdens beste håndball-liga og la klubber som Kiel, Flensburg og Fuchse Berlin bak seg på tabellen sist sesong.
Sander Sagosens THW Kiel og norskeklubben Flensburg Handewitt er kjent for de fleste, men klubben som kanskje er best til å forvandle talentfull ungdom til å bli internasjonale toppspillere ligger øst i Tyskland. Bare spør Håndballguttas Christian O’Sullivan. Den øst-tyske klubben er viden kjent i håndballverden for å utvikle toppspillere. En av dem er islandske Omar Ingi Magnusson:

For de over 35 er SC Magdeburg synonymt med en tysk håndball-legende, mannen med tatoveringer nær sagt over alt, den tyske venstrekanten, showmannen og ballkunstneren Stefan Kretzschmar. I sesongene 1994-1995 fikk han den ene prisen etter den andre for bragdene på parketten. Sagt med ungdomsspråk: Han rulte. Tyskeren var den alle så opp til. Etter at han la opp i 2007 har han livnært seg som sportsdirektør, tv-ekspert og mannen «alle» skal ha en uttalelse fra om det som rører seg i tysk håndball. Om du ikke husker denne mannen, sjekk denne videoen:

I dag nikker derimot de fleste nordmenn anerkjennende til nevnte Christian O’Sullivan når man nevner SC Magdeburg. Under VM i Egypt kom det litt for godt frem hvor viktig den norske playmakeren er for flyten defensivt og offensivt på landslaget.
Den tidligere Bækkelaget-spilleren har samme rolle i den tyske storklubben. Magdeburg var for øvrig en gullgrossist da klubben var en del toppserien i gamle Øst-Tyskland, DDR. Etter trofeet i 2001, løftet spillerne opp Champions League-trofeet året etter. Siden tok THW Kiel, Flensburg Handewitt og Rhein Neckar Løven over de tre øverste plassene, med Magdeburg like bak. Frem til de to siste sesongene.
Med gull i EHF European League (2021), gull i klubb-VM (2021) og gull i Bundesliga (2021/2022) er en ny æra i gang.

Den tyske klubben – med sine røde og grønne drakter – er en tradisjonsrik maktfaktor i tysk og internasjonal håndball, velsignet med en fanskare få andre kan skilte med. Laget spiller kampene sine i Getec Arena med plass til noe over 7000 tilskuere.

Lista over spillere som vokste seg store i Magdeburg er nesten endeløs. Tidligere landslagsmålvakt Ole Erevik har også hatt en sesong i SC Magdeburg. Det samme har Espen Lie Hansen og sist Magnus Gullerud hatt.

Det er med andre ord ikke «bare en tysk klubb» som venter ØIF Arendal, Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg i Skarpnes Invitational 12.-14. august. Det er en institusjon av ekte tysk merke.

Kampprogrammet 12.-14. august:
Fredag 12. august:
Kl. 17:00 – SC Magdeburg – Bjerringbro/Silkeborg
Kl. 18:45 – ØIF Arendal – Aalborg

Lørdag 13. august:
Kl. 15:00 – Bjerringbro/Silkeborg – Aalborg
Kl. 16:45 – SC Magdeburg – ØIF Arendal

Søndag 14. august:
Kl. 11:00 – Aalborg – SC Magdeburg
Kl: 12.45: – ØIF Arendal – Bjerringbro/Silkeborg

Billetter
Billetter til kampene kjøper du her: https://oif-arendal.woow.no/#!/home
Det er lagt ut dagsbilletter der to kamper inngår. Vi oppfordrer deg til å være rask med å sikre deg billetter! Det er også mulig å kjøpe alle de seks kampene samlet.

Lagstilbud
Vi byr på flere ulike lagstilbud (1 dag, 2 dager og 3 dager). For å benytte seg av lagstilbudet må det bestilles til minimum 10 stk. Voksne som følger lag kan kjøpe billetter på lagstilbudet. Lag som benytter seg av lagtilbud får også 1 brus/1 hamburger per dag inkludert i billetten.
Bestilling av lagstilbud skjer som beskrevet under ved å sende epost til post@oifarendal.no eller ta kontakt på telefon tlf 476 66818.