Ble tyske mestere to runder før slutt – 21 år siden sist! – ØIF Arendal

Ble tyske mestere to runder før slutt – 21 år siden sist!

SC Magdeburg med nordmennene Christian O’ Sullivan og kommende Kolstad-spiller Magnus Gullerud vant i kveld den tyske bundesligaen med to runder igjen å spille. I august kommer mesterne til Skarpnes Invitational.

Den østtyske klubben hadde alt i sin hule hånd før kveldens kamp mot nedrykksplasserte Balingen. Før kampen var det kun teori som kunne hindre Magdeburg å hente hjem den første tittelen siden 2001. Sølvplasserte Kiel sto med 52 poeng og Magdeburg med 58 før kveldens Magdeburg-kamp tre runder før slutt. Dermed trengte Magdeburg kun uavgjort for å sikre gullet i kveldens kamp. Det gikk med god margin og Magdeburg vant 31-26. Gisli T. Kristjansson og Omar Ingi Magnusson ble mestscorende med 6 mål hver i den avgjørende kampen.

Magdeburg vant EHF European League forrige sesong, tok sølv i samme turnering sist helg og tok gull i klubb-VM i Saudi-Arabia i fjor høst.

SC Magdeburg kommer som kjent til Arendal og Sparebanken Sør Amfi andre helga i august for å møte ØIF Arendal, Aalborg og Bjerringbro/Silkeborg. Det blir uten Magnus Gullerud, som vender hjem til Norge og hardt satsende Kolstad etter sesongslutt i Tyskland. Gullerud scoret ett mål i den avgjørende kampen som sikret den gjeve pokalen til laget fra Sachsen-Anhalt.

Sølvmedaljen ser ut til å bli en kamp mellom Kiel (52 poeng) og hovedstadsklubben Fuchse Berlin (50 poeng) og Flensburg (48 poeng). Magdeburgs gull gir plass i Champions League. Laget som tok sølv får også plass i Champions League.