SISTE: Tapte knepent – men gulldrømmen lever! – ØIF Arendal

SISTE: Tapte knepent – men gulldrømmen lever!

Uten Mario Matic og en utvist Kristian Rammel ble det akkurat litt for tøft mot seriemesteren i den første finalekampen. Lørdag er det revansjetid i Sparebanken Sør Amfi.

Jørg William Fiala Gjermundes åtte mål var ikke nok i kveldens finale.

– Dette gir håp for de kommende kampene. Jeg er imponert over ØIF Arendal, sa TV2-ekspert Bent Svele blant annet etter 32-28 tapet mot Elverum i Terningen Arena.

KJØP BILLETTER TIL LØRDAGENS FINALEFEST I SPAREBANKEN SØR AMFI I ØIF-APPEN ELLER HER: https://oif-arendal.woow.no/#!/match/detail/559

Artikkelen oppdateres.

Slik var kampen
Lars Jakobsen startet den første finalekampen slik han har hatt for vane å gjøre i sluttspillet, nemlig å score mål. Jakobsen, som spiller sine siste kamper på toppnivå denne sesongen, startet som vanlig godt og tok ansvar da Mario Matic ble sittende på benken i hele omgangen. Sammen med landsmann Frederik Børm sto danskene bak alle ØIF Arendals mål frem til tretten spilte minutter. Da scoret Magnus Søndenå sitt første mål for dagen og Olaf R. Hoffstad det samme, noe som ga ØIF Arendal 8-6 favør Elverum og heng på seriemesteren.

Siden meldte både Jørg William Fiala Gjermundnes og Kristian Rammel seg på, men bakover slet ØIF Arendals forsvar med å hjelpe Kristijan Jurisic nok.
Etter 19 minutter fikk nevnte Kristian Rammel direkte rødt kort etter å ha taklet cupfinalens 12-målsscorer Stig-Tore Moen Nilsen på stillingen 12-8. Uten skadde Laurits Rannekleiv og Jakob Lorentzen var det kun Frederik Børm igjen av strekspillere igjen tilgjengelig i resten av den første finalekampen.
Etter 24 minutters spill hamret Jørg William Fiala Gjermundnes inn sitt tredje langskudd i kassa til 14-11. Flere ØIF Arendal-feil mot slutten av omgangen bidro til at Elverum kunne feste et bedre grep om kampen og ledelse 17-14 ved pause.

2. omgang
Etter hvilen kom Ivan Eres inn for Kristijan Jurisic. Det ga umiddelbar effekt og etter to og et halvt minutt hadde kroaten reddet to skudd og fremover omsatte Sander L. Simonsen, Jørg William Fiala Gjermundnes og Magnus Søndenå tre skudd på stripe til 17-17 på tavla.
Deretter fulgte lagene hverandre tett. Særlig Frederik Børms redusering til 19-18 var av det viljesterke slaget. Elverum svarte på ØIF Arendals offensiv og scoret tre raske mål til 22-19 etter 40 minutters spill.

Deretter ble det enda tynnere i ØIF-rekkene da Lars Jakobsen måtte hjelpes ut med en vond ankel på 23-22. Da hadde dansken satt inn fire mål. I pausen dro ØIF Arendal-trener André Jørgensen Hofstøl frem et godt gammelt ordtak:
– Den enes død, den andres brød.
De ordene tok resten av ØIF-spillerne virkelig til seg utover i omgangen. Anført av en god Ivan Eres fikk ØIF Arendal bedre og bedre grep på Elverums angrepsspill. Etter 48 minutters spill sto det 25-24 på tavla. På stillingen 26-24 sto Ivan Eres frem igjen og brøt Elverums Tobias Grøndahls rekke med straffekastscoringer, noe som ga håp og fornyet energi. Håpet om seier ble ikke mindre da Frederik Børm satt inn sin femte for kvelden, men det ble med håpet. Flere skjebnesvangre skuddbom og tekniske feil ble utnyttet effektivt av Elverum som gikk opp til 28-25 minutter senere.

Den luka ble for stor for et hardt kjempende ØIF Arendal-lag i kveld.

Elverum vant til slutt 32-28.

Lørdag kveld er det revansjetid! For her lever gulldrømmen!

Kampfakta 1. finale, 01.06.2022
Elverum – ØIF Arendal 32-28 (17-14)
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic – Sander L. Simonsen (2), Adrian G. Evensen (), Mario Matic, Richard Lindstrøm (1), Kristian Rammel (1), Magnus Søndenå (5), Sondre Paulsen (), Jørg William Fiala Gjermundnes (8), Olaf R. Hoffstad (2), Lars Jakobsen (4), Henrik Øygarden (), Herman Thysted (), Frederik Børm (5), Sebastian L. Simonsen ()
Toppscorer Elverum: Eric Johansson, Tobias Grøndahl Sindre Heldal, Thomas Solstad (5 mål hver)
Utvisninger: ØIF Arendal 3 x 2 min + 1 rødt kort (Rammel), Elverum 3 x 2 min