HEIA PEDERSEN: – Nå handler det om én ting – ØIF Arendal

HEIA PEDERSEN: – Nå handler det om én ting

Finalegrossist og ØIF Arendal-legenden Eirik Heia Pedersen råder sine tidligere lagkompiser til én ting når finalespillet kastes i gang onsdag kveld.

Eirik Heia Pedersen, her avbildet med tidligere lagkompis og ØIF Arendal-spiller Magnus Jøndal under cupfinalen i midten av mai.

– Nyt at dere er i en finale! Elverum har alt å tape og ØIF Arendal har alt å vinne, råder Heia Pedersen om la skoene på hylla i fjor sommer – og for godt etter et gjestespill i fjor vinter.

Opp og ned
Heia Pedersen, som har spilt i samtlige finaler – foruten årets cupfinale – ØIF Arendal har vært i, er tydelig på at forskjellen mellom Elverum og ØIF Arendal er markant mindre nå enn den var i høst.
– Elverum har nok blitt mindre sterke og ØIF Arendal har tatt enda større steg i riktig retning etter EM-pausen. Jeg føler at ØIF Arendal er på vei opp og Elverum på vei ned. Hadde du spurt meg i fjor høst, ville jeg ikke vurdert sluttspillfinalene som særlig spennende på forhånd. Nå ser situasjonen veldig annerledes ut, vurderer den tidligere kapteinen og bakspilleren.

Gode spillere
32-åringen har særlig latt seg imponere over danskene Frederik Børm og Lars Jakobsen, samt Mario Matic, Magnus Søndenå og Kristijan Jurisic utover i sesongen. Han nevner også flere.
– Det er rett og slett flere spillere som har tatt ansvar og tatt nye steg. André og Luka (red.anm: hovedtrener Hofstøl Jørgensen og trener Panza) råder over mange gode spillere om dagen. De har også levert solide prestasjoner gjennom sluttspillet, mener han.
Tempo og energi har vært Luka Panzas heller forutsigbare svar i forkant og etterkant av samtlige kamper denne sesongen hva nøkkelfaktoer angår.
– Vil Elverum eller ØIF Arendal profittere best på et kraftig tempo i 2×30 minutter i finalene?
– Mange vil nok si Elverum, men også her har ØIF Arendal nærmet seg. I tidligere finaler over tre eller fem kamper er det nettopp her Elverum har vært sterkest. I cupfinalen spilte Elverum 7-6 og hvordan ØIF Arendal løser dette vil også være viktig for kamputfallene, vurderer han.

Heia Pedersen, her avbildet med danskene Frederik Børm og Lars Jakobsen, i semifinalen mot Fjellhammer i november. Heia Pedersen la egentlig opp i fjor sommer, men hadde en to-måneders comeback i fjor høst.

Hvilepause
ØIF Arendal viste frem festhåndball og passion hjemme mot Drammen forrige mandag. Da hadde Elverum allerede slått ut Nærbø – helgens vinner av EHF European Cup – med tre strake seire. Det betyr at Elverum har hatt tre dager ekstra i forhold til ØIF Arendal i forberedelsesmodus.
– Kan de tre dagene bety noe når alt kommer til alt?
– Både og. Man kan miste noe av momentet med for lang pause mellom semifinalene og finalene, men jeg tror ikke det har avgjørende betydning. ØIF Arendal må opp i ringen, krige og være skrudd på i minst tre fighter. Samtidig tar Elverum med seg tryggheten om at de alltid er best over tre eller fem kamper. ØIF Arendals beste mulighet ligger i å ta den første finalekampen. Man skal ikke undervurdere den energien og selvtillitten spillerne tydelig har spilt på seg de to siste månedene. Nå handler det om å kose seg, nyte og gjøre oppgavene på en ordentlig måte. For det er Elverum som har alt å tape i finalespillet, gjentar han.

Full hall
Første finalekamp spilles onsdag kveld i Terningen Arena, mens den andre finalekampen spilles pinseaften (kl. 20:15) i Sparebanken Sør Amfi. Deretter bærer det til Østerdalen og Terningen Arena på ny.
– Jeg forventer at finalene blir spilt for stappfulle haller og at spesielt innbyggerne her i Arendal vil gi mine tidligere lagkompiser den støtten. Den betyr mer enn folk kanskje tenker, men en heksegryte gir energi. Kanskje det kun blir et skudd, en pasning, en dommeravgjørelse eller noe annet som blir avgjørende. Det kan publikum bidra til, mener han.
– Hvilke råd har du tenkt å gi Sondre Paulsen før finalene?


– Absolutt ingen andre utover at ogå han må nyte, men dette vet han best av alle. Det viktigste er at de som opplever sine første finaler får den mentale backingen som må til. Det vet jeg spillerne og trenerne er gode til å gi hverandre, svarer han.
– Og resultatet?
– Jeg tror det blir jevnt og at ØIF Arendal sjokkerer Terningen med 30-32. ØIF Arendal har et solid moment om dagen, avslutter Eirik Heia Pedersen.

Som selvsagt har kjøpt billett til pinseaftens finaleshow i Sparebanken Sør Amfi. Din billett kjøper du i ØIF-appen eller her: https://oif-arendal.woow.no/#!/match/detail/559 – men aller først er det første onsdag kveld i Elverum!