HOFSTØL: – Vi vet at vi kan matche dem. Klart det gir en boost og tro – ØIF Arendal

HOFSTØL: – Vi vet at vi kan matche dem. Klart det gir en boost og tro

Onsdag spilles den første av potensielt fem sluttspillfinaler mellom ØIF Arendal og Elverum.

– Dette blir en tøff oppgave på alle mulige vis. Elverum er store favoritter sammenlag. Det er helt klart, men det som gjør finalene spennende er at vi etter cupfinalen så at vi kunne matche Elverum. Vi vet at vi kan matche dem og har sterk tro på oss selv om dagen. Gutta viste mot Drammen sist at vi er tilbake i flytsonen. Vi gleder oss, melder Jørgensen Hofstøl overfor oifarendal.no.

Dårlig dag
Ser man bort fra den tredje semifinalen-matchen mot Drammen, begynner det å bli en stund siden ØIF Arendal har hatt en dårlig dag på jobben. Etter seriekampen mot nettopp Elverum i slutten av mars (tap 30-25, men ledet til pause) har ØIF Arendals formkurve pekt en vei. Full pott i serieavslutningen, to komfortable seire mot Runar i kvartfinalen og sist tre av fire mot Drammen i semifinalen. Cupfinalen mot Elverum ble også en solid propaganda for norsk herrehåndball, selv om det endte i tap for ØIF Arendal.
– Vi hadde en dårlig dag på jobben mot Drammen i den tredje semifinalen. Deretter reiste vi oss på hjemmebane og avgjorde hjemme. Det har gitt ytterligere boost og den følelsen tar vi med oss inn i finalespillet, fastslår Jørgensen Hofstøl som samler troppen til trening mandag og tirsdag før avreise Østerdalen og Terningen Arena tirsdag kveld.

Vet
Selv om Jørgensen Hofstøl plasserer favorittstempelet på seriemester Elverum, viste analysearbeidet etter cupfinalen at det kun handlet om et par avgjørelser.
– Et par redninger eller litt mer tur i egne avslutninger hadde vært nok til å vippe det i vår favør i cupfinalen. Nettopp dette har gitt hele troppen ekstra motivasjon og energi. En viktig nøkkel blir å holde oss lojalt til avtalene. Vi vet at vi kan matche dem, gjentar Jørgensen Hofstøl som ikke legger skjul på at det er bare å bite tenna sammen i det som blir et finalespill med garantert mye dramatikk og håndball av ypperste klasse.

Bite
– Det er en del smårusk og slitne kropper i troppen, men slik skal det være mot slutten av lang sesong. Det får briste eller bære. Når kampen blåses i gang onsdag kveld er alle klare for å gi alt og da får et blåmerke eller tre være et litt pynt på håndballkroppene, sier han videre.
For han er ganske sikker på at seriemester Elverum, som har vunnet hvert sluttspill siden 2012 (!) møter til finalespillet med en annen respekt for ØIF Arendal nå enn i fjor høst.
– Ja, de har nok en annen respekt nå både med tanke på hva leverte i cupfinalen, men også semifinale-kampene mot Drammen, sier han videre.
– Og ingen tanker om en eventuell Champions League-kvalikk i potten?
– Det som ligger i potten er Elverum. Vi konsentrerer oss ikke om noe annet.
– Og onsdagens kamp?
– Den blir tett og om vi vinner, så er det vi som har momentet og hjemmekamp i neste. Vi er klare, melder og avslutter André Jørgensen Hofstøl.

PS: Onsdagens første finalekamp spilles i Terningen Arena klokken 19:15. Kampen sendes på TV2 Sport.
Billetter til den andre finalen, som spilles pinseaften i Sparebanken Sør Amfi, kjøpes i ØIF-appen eller her på nettsiden https://oif-arendal.woow.no/#!/home