#LAGETBAK: – Spillerne blir gale om jeg ikke får ordnet dette – ØIF Arendal

#LAGETBAK: – Spillerne blir gale om jeg ikke får ordnet dette

Tore Knutsen er altmuligmannen som håndterer nær sagt alt for at spillerne i ØIF Arendal skal få konsentrert seg om det de skal. Det skal i alle fall ikke stå på servicen.

Tore Knutsen i oppmannsapparatet bruker varmepistol for å fjerne klister fra håndballene. Her rengjøres ballene før avreise Elverum tirsdag ettermiddag.

-Akkurat nå gjør jeg ballene rene for klister. Det er ganske tykke lag her, ser du. Spillerne blir gale om jeg ikke får ordet dette. Håndballene her i huset skal være rene og pene, forklarer Knutsen som for mange er et kjent ansikt fra en lang – veldig lang – arbeidskarriere hos bilforhandleren JM Auto (nå Autostrada).

Håndball
Nå er det imidlertid ØIF Arendal som nyter godt av den pensjonerte hisøymannens engasjement, serviceinnstilte og hyggelige vesen. For det er mye å gjøre for Knutsen og hans oppmann-kolleger i ØIF Arendal. Trosdag sto som nevnt fjerning av håndballklister på plakaten. For etter trening bærer det til Hamar for oppladning og overnatting før onsdagens første finalekamp mot Elverum i Terningen Arena. På bussen skal Knutsen ha seg frabedt baller som ikke er gjort klare.
– Jeg gjør dette hver eneste uke, eller når ballene ser for skitne ut. Du vet at håndballene har en egen evne til å fange opp støv, sand og skitt fra gulvet, smiler han.
– Så blir guttene mine så godt fornøyde når de henter en nesten ny ball med godt grep, legger han til.

Vannbasert
I Knutsens ungdom var det ren harpiks som ble brukt til å få det rette grepet for fordums håndballspillere. Nå er klisteret vannbasert og med jevne mellomrom dukker det opp diskusjoner hvorvidt håndball bør bli en klisterfri sone. Et internasjonalt mesterskap for juniorer skal i sommer spilles uten klister, noe den omdiskuterte internasjonale håndballpresidenten Hassan Moustafa ivrer for om dagen, men i Sparebanken Sør Amfi forblir nok klisterkrukka et kjent bilde en stund til. Det betyr at behovet for Knutsens klisterfjernings-ekspertise vil fortsette en god, god stund til.
– Varmepistol er trikset, sier han og viser.
– Sånn, nå må du passe deg. Det er varmt dette her, skjønner du, smiler han i det vesle bråket varmepistolen lager når han tar for seg den ene ballen etter den andre.
Det har i mange år vært et kjent syn med såkalte «klisterballer» – klumper laget av klister som er tatt av ballene.
– Nei, denne servicen må spillerne få. De skal konsentrere seg om å få den ballen her inn i det målet der. Så ordner vi dette her, sier han mens han renser en sort ball tilbake til originalen igjen på under minuttet.

Rene haller
Selv om Sparebanken Sør Amfi holdes ren av kommunens dyktige medarbeidere, er det liten tvil om at Knutsen helst skulle sett hallen kjemisk fri for alt av smuss, sand og støv.
– Vi får bare holde på. Ballene må uansett være shinet opp til enhver tid, avslutter Knutsen.
For kun det beste er godt nok for Tores gutter i ØIF Arendal. Og hvem vil du se på benken i morgen kveld i Terningen Arena? Jo, servicemann og oppmann Tore Knutsen!

Onsdagens finalekamp sendes på TV2 Sport 2 og har avkast klokken 19:15. Har du ennå ikke kjøpt billetter til lørdagens finalefest i Sparebanken Sør Amfi, gjør du det i ØIF-appen eller her: https://oif-arendal.woow.no/#!/match/detail/559