#LAGETBAK: – Jeg er vel en slags potet, men det er egentlig helt i orden – ØIF Arendal

#LAGETBAK: – Jeg er vel en slags potet, men det er egentlig helt i orden

Når Roger Handaa ikke jobber i ambulansen hjelper han til i ØIF Arendal. Det har han gjort i snart ti år.

Roger Handaa er en kjent ambulansesjåfør, men når han ikke er på jobb er han å finne i Sparebanken Sør Amfi. Til venstre står oppmann Trygve Røisland.

– Jeg trives godt som Trygves assistent. Vi fungerer godt, så lenge Trygve får bestemme, smiler Roger Handaa (52) som i en årrekke har vært en del av det særdeles blide oppmanns- og materialforvalterapparatet i ØIF Arendal.

Latter
For uten et solid støtteapparat som håndterer alt som kommer i deres vei, kan verken klubblegenden Sondre Paulsen, Kristijan Jurisic, Mario Matic, Frederik Børm eller noen av de andre ØIF Arendal-spillerne levere varene på banen frie for bekymringer for alt som må være på stell utenfor banen. For utenfor parketten og de godt skjulte utstyrs- og lagerbodene i Sparebanken Sør Amfi har ØIF Arendal et stort og bredt lag som gir alt for at spillerne kan konsentrere seg om det de kan best.
– Det er liksom jobben vår da, forklarer Handaa som utgjør materialforvalterteamet sammen med evigunge Tore Knutsen, nevnte Trygve Røisland og Per Egil Westin.

https://arendal.nth.webcore.no/2021/11/09/lagetbak-alt-startet-da-gautestad-tok-treningstiden-til-jenteungens-lag/

For det er ikke bare å sitte på en benk når man er materialforvalter og frivillig rundt spillertroppen. Utstyret skal vaskes, klærne skal vaskes, alt skal pakkes og klargjøres til bortekamper, til hjemmekamper, vannflasker skal fylles. I tillegg kommer alle de små usynlige oppgavene som Handaa og teamet tar seg av. Da nettredaksjonen var til stede gikk kollega Tore Knutsen rundt og delte ut sjokoladedrikk for å få opp blodsokkeret etter en hard treningsøkt.
– Det blir også litt kjøring av minibuss når vi klarer oss med det i oppkjøringskamper og lignende. Det står ikke på oppgaver, sier Handaa som har vært en del av #lagetbak i ØIF Arendal siden klubben flyttet fra Nedeneshallen til Sparebanken Sør Amfi i 2012. Før det fulgte han klubben i sitt hjerte som supporter fra fast plass i Nedeneshallen.
– Siden har jeg blitt, men jeg er fortsatt Trygves assistent, sier han og ser på kameraten.
– Roger er en strålende kar. Fantastisk mann, skryter Røisland.

Her er Handaa avbildet rett etter kampslutt høsten 2019, med hendene fulle. Bokstavelig talt. For tøy vaskes ikke, brettes ikke og finner plass opp i kleshyllene på egenhånd.

Dedikert
Handaa har med andre ord fulgt spillere og klubb fra sidelinjen gjennom seriemesterskap, cupgull, oppturer, nedturer, rundt hundre spillere, ulike trenere og ikke minst – og kanskje det viktigste av alt: Sammen med gode kollegaer og kompiser som fikser det meste som bare må fikses og løses.
– Er det noen spillere som virkelig har satt spor?
– Litt kjedelig svar, men alle setter spor, svarer han.
Handaa har lange friperioder når han ikke turnus i ambulansetjenesten.
– Når jeg ikke er på jobb er jeg gjerne her, smiler han.
– Og det går greit for fruen hjemme?
– Ikke alltid, svarer han og ler.
– Joda, hun er også glad i håndball. Så det går greit, sier han videre.
For bakenhver klubb og spillertropp står et uvurderlig lag av dedikerte oppmenn og materialforvaltere.
– Først og fremst er det veldig moro å få lov til å være med i miljøet. Det er et godt miljø å være en del av. Det sosiale er helt avgjørende for meg. Det er også veldig hyggelig å være rundt spillerne. De er høflige, ordentlige og skikkelig takknemlige for det vi gjør for dem, sier Handaa som ofte er å finne med varm kaffekopp i hånda i kafeen i Sparebanken Sør Amfi en times tid før treningene blåses i gang.

Roger Handaa bidrar med alt mulig for at spillerne kan konsentrere seg best om det skjer på trening og i kamp.

Godt oppdratt!
Og vår mann har selvsagt fortalt barn og barnebarn hvilken idrett det handler om her i livet.
– Dattera mi spilte håndball, men sluttet litt for tidlig etter min mening. Nå er barnebarnet i gang, forteller han.
Selv om Handaa gjør en utmerket jobb utenfor banen kan han avsløre at han i ungdommenen selv spilte håndball og siden bedriftshåndball for SSA.
– Det er derfor jeg er en ekte håndballekspert, humrer han mens han følger treningen fra benken helt nede i det ene hjørnet av Sparebanken Sør Amfi.
– Sofaekspert kalles det kanskje, legger han til.
– Neida, de som står utpå der får ta seg av det kan best, sier han og sikter til og peker på trenerkollegene André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza.
– Så får Trygve, Per Egil, Tore og meg ta oss av det andre her, smiler han igjen.

– Du får stå foran på bildet, Trygve. Jeg er tross alt assistenten din, sier uka gjest i #lagetbak, Roger Handaa.

Om ikke det skulle være nok er også Roger en skjult bidragsyter i ØIF Arendals nettredaksjon med sine bildebidrag når gutta spiller bortekamper. Han leverer solide bilder til nettredaksjonen nærmest idet dommerne blåser av kampen. For han er ikke vond om å be når det er behov for assistanse på spiller- og trenerbenken. Det er som kjent lite som gjøres av seg selv.
– Når det er en ledig plass på benken, melder jeg meg fort. Det er rett og slett kjempegøy, avslutter Handaa.

Takk for innsatsen og engasjementet du legger ned, Roger!