#LAGETBAK: – Alt startet da Gautestad tok treningstiden til jenteungens lag – ØIF Arendal

#LAGETBAK: – Alt startet da Gautestad tok treningstiden til jenteungens lag

Noen historier er mer spesielle enn andre. Per Egil Westin er ukens gjest i #LAGETBAK.

Per Egil Westin er en av mange ilsjeler og frivillige i ØIF Arendal, som selvsagt blir å finne ringside i Lørenskoghallen torsdag kveld.

– Engasjement mitt startet for alvor da Leif Gautestad (red. anm: tidligere ØIF Arendal-trener) insisterte på at a-laget måtte ha treningstiden til jentungens lag en kveld i Nedeneshallen i 2009. Han sa det var en viktig kamp som ventet. Som kompensasjon for tapet av den oppsatte treningen, fikk laget til dattera mi lov til å være innløpere på hjemmekampen helgen etter. Da måtte jeg og kona være med. Jeg hadde egentlig alltid likt håndball, men hadde ennå ikke kommet meg i Nedeneshallen for å følge klubbens a-lag. Den kampen i Nedeneshallen gjorde at jeg våknet. Siden har jeg vært en del av ØIF-familien, forteller Per Egil Westin.
– Et fantastisk miljø der alle stiller opp for hverandre, fortsetter Westin som selv var en aktiv fotballspiller i ungdommen.

Trivselsambassadør
For man kan nesten ikke være i Sparebanken Sør Amfi uten å treffe på den vordende 70-åringen med et eller annet jern i ilden. De tre siste årene har han vært fast trivselsambassadør.
– Forklar?
– Det innebærer at jeg henter nye spillere på flyplassen, kjører til leiligheten eller hotellet eller hvor de bor. Så er jeg med i gruppa som hjelper spillerne på plass med alt som tenkes kan av praktiske gjøremål. Utrolig moro og givende, forklarer Westin som omtaler ØIF Arendal som ØIF-familien.
For utenom å være velkomstkomite og bidragsyter til nye spillere, er han på plass på de fleste treningene. Her er oppdraget å bistå oppmann Trygve Røisland med stort og smått fra å fylle vannflasker til å ha orden på utstyret.
På kampdager sitter han trofast blant Svermens øvrige supportere.
– Det er en helt egen stemning som jeg nesten er blitt avhengig av, mener han.

Per Egil Westin gjør ikke mye ut av seg, men han gjør definitivt mye for at ØIF-spillerne skal ha minst mulig å tenke på når de skal prestere.

Dansk og svensk
Westin er blitt kjente med en rekke spillere av ulike nasjonaliteter siden ble engasjert i klubben for tolv år siden. Tidligere ØIF Arendal-spiller, dansken Jesper Munk, som nå spiller i Holstebro, nyter en høy stjerne hos Westin.
– Jesper har jeg litt kontakt med ennå. Han og Sascha (red.anm: Juul) har invitert meg ned på kamp i Danmark. Den invitasjonen skal jeg benytte meg av, smiler han.
– Nå er det ham jeg har best kontakt med, fortsetter han og peker i retning av ØIF Arendals høyreiste høyreback, Richard Lindstrøm.
– Det er ikke så lenge siden jeg hentet ham på flyplassen, og han har vært hjemme hos oss til frokost. Det er viktig at spillerne trives. Da leverer de bedre på banen også, mener han.
– Hvorfor gjør du alt dette?

– Det er så mange fine mennesker i denne klubben, det sosiale i både dugnader og samholdet som er i klubben gjør at mitt liv blir bedre. Det er flotte folk uansett hvor du snur deg, fastslår han og nevner spesielt oppmann Røisland og Tore Knutsen. Sistnevnte er også daglig rundt laget.
Neste år fyller Per Egil 70 år. Han er ikke i tvil om hva han ønsker fra ØIF Arendal-familien i anledningen.
– Cupfinale i romjula! Det er ikke så nøye om den ikke blir gitt på dagen, humrer han.
For det er ikke noe som kan toppe opplevelsen han og resten av arendalittene opplevde i romjula i 2014.
– Da jeg gikk ut fra Scotsman i Karl Johan, snudde meg og kikket nedover Karl Johan, så jeg et rødt og sort folkehav. Det er et bilde som har brent seg fast i minnet mitt. Deretter vinner gutta finalen. Helt uforglemmelig, men det viktigste er uansett det sosiale. For ØIF Arendal er som en familie for meg, avslutter Per Egil Westin.

Og Per Egil er en sentral og viktig del av ØIF Arendal-familien. Vi får krysse alt av fingrer for at 70-årspresangen fra spillerne blir en ny cupfinale og en ny opplevelse som brenner seg fast i minnet hos Per Egil Westin!