#LAGETBAK: Fritz Hennum – ØIF Arendal

#LAGETBAK: Fritz Hennum

Alle kjenner Fritz! Han har vært engasjert i seksti – 60 (!)- år som dommer og frivillig i lokalidretten. Nå gir 75-åringen alt for ØIF Arendal som arenavert.

Fritz Hennum er alltid på plass. 52 år som dommer og nå 15 år som frivillig i ØIF Arendal. Ikke mindre enn 60 (!) år har han vært en del av lokalidretten. Det eneste ordet som er dekkende for hans innsats og glød: Imponerende.

– Du vet det at jeg jobbet på bryggeriet og der var Torstein (red.anm: Paulsen, far til Sondre Paulsen) bryggerisjef. Dermed var ikke veien veldig lang til Nedeneshallen og nå Sparebanken Sør Amfi. Jeg hadde ikke noe valg, humrer Hennum.

60 år (!)
For alle som enten har vært en del av lokalidretten, eller som har har hatt et halvt øye til den, vet hvem Fritz Hennum. Han dømte fotball i 52 år, for Grane selvfølgelig. For barndomsklubben har han vært tro mot, selv om ØIF Arendal har kommet inn i livet hans og han i ØIF Arendal.
– Men nå håndball?
– Som sagt, Torstein ga meg ikke noe valg, ler han.
– Jeg har vel vært med i kulissene i 15 år. Jeg stortrives i miljøet her og vi blir tatt godt vare på og tar vare på hverandre, sier Hennum.
Og valget har ikke angret på. For den opprinnelige Grane-gutten stortrives med både miljø og oppgaver i og rundt ØIF Arendal.

Uvurderlig
– Det er alle de små oppgavene som gjør at arrangementet blir bra, sier Hennum som stadig også blir sett med moppen mellom spillflaten og publikum.
– Vi kan ikke ha noe gris, vettu, smiler han igjen.
For det er liten – eller ingen – tvil om at ØIF Arendals Magnus Søndenå eller hans Paulsen-kollega i ØIF Arendal, Sondre, ikke får spilt særlig mange kampene uten laget bak.
– Hva er høydepunktene dine som ØIF Arendal-supporter da?
Alle som kjenner Fritz vet at han ikke har utfordringer med snakketøyet, men nå blir han stille. Telefonen fiskes opp av lomma og han finner frem galleriet. Det tar ikke veldig lang tid før hans beste minne dukker opp.
– Se her! Du ser hvor det er?
– Det er i Terningen Arena?
– Stemmer. Meg og Sondre Paulsen. Gullet ble delt ut der oppe. Helt fantastisk! Så er det cupfinalen.

Fritz Hennum og Sondre Paulsen er like stolte etter at klubbens første seriegull ble spikret. Foto: Fritz Hennum/privat

Visste vi det ikke. Gull sitter alltid i minnene.

PS: Neste torsdag kommer tredjemann – eller kvinne – i denne spalten. Send oss gjerne ditt tips på hvem nettredaksjonen bør snakke med neste gang!