«Kohortsjefen» Tore Knutsen fikser det meste for håndballgutta! – ØIF Arendal

«Kohortsjefen» Tore Knutsen fikser det meste for håndballgutta!

Tore Knutsen er ikke noe selvutnevnt «kohortsjef». Tittelen kommer derimot av all den jobben han legger ned for ØIF Arendal, samtidig som han er i spillertroppens kohort!

Han er kanskje ikke en av våre beste menn på håndballbanen, men langs sidelinjen så vil vi påstå at han leverer en solid innsats for klubben og gutta våre.

Tore Knutsen er nemlig ØIF Arendals alt mulig mann. For både før og under covid-19 så har Tore stått på for klubben og er en del av håndballspillernes kohort.

Han kan nesten sees på som en «Kohortsjef» som tilrettelegger for at gutta skal få gjøre det de liker best, nemlig å spille håndball.

For en typisk dag på Sør Amfi for Tore kan bestå av så mangt, men la oss ta for oss innsatsen han legger ned for på treninger i første omgang.

For sammen med klubbens oppmann, Trygve Røisland så klargjør Tore banen for gutta med å blant annet flytte og sette målene på plass og sjekke at alt ellers er som det skal. Etter det så går han normalt sett i gang med å rense håndballene, det gjør han med en maskin som varmes opp for å så skraper av gammelt klister. Men nå under covid-19 så har Tore også blitt den anerkjente temperaturmåleren og -bokføreren. Det er da «skøyeren» kommer ekstra frem i Tore, som ellers også er rask i replikken…

– Jeg vet ikke, men jeg tror kanskje vi er de eneste som gjør dette, sa Tore Knutsen til undertegnende svært så spøkefullt under gårsdagens trening. Før han følger opp med å si at han bare tøyser og er veldig glad for at alle klubber jobber så godt som mulig mot Covid-19 slik at vi kan fortsette å holde håndballen i gang.

Like etter temperaturmålingen så går Tore i gang med noe han sikkert har gjort hundrevis av ganger før, nemlig som sagt dette med rensing av baller. Da sitter de artige kommentarene enda løsere enn tidligere…

– Nå må det være fryktelig møkkete her inne, for disse ballene var forholdvis rene i går… Æ har ikke sett makan kor fort de blir møkkete da, sier han mens han igjen ser spøkefull ut og ser utover gulvet i Sør Amfi. Naturligvis så er det klisteret Tore henviser til, og at han syntes det er «rart» at de alltid er så møkkete når de får en daglig rens.

Her er Tore i gang med rensing av ballene. Han syntes dog det er rart at ballene «alltid er så møkkete». Foto: ØIF Arendal

LES OGSÅ: Tore vant prisen for årets ildsjel i Arendal idrettsråd!

Det er det som er så spesielt med Tore. Han gjøre utrolig mye godt for klubben både ved trening, kamp og under andre omstendigheter. Han hjelper alltid til der det trengs og det gjør han med et smil om munnen. Men for å toppe det hele, han sprer en glede med sine spøkefulle kommentarer og sitt lure smil og er alltid en kar som en kan snakke med.

I tillegg til dette så befinner Tore seg som nevnt i spillernes kohort, det vil si at han må ta covid-19 reglene og restriksjonene til følge akkurat slik som spillerne gjør. Det gjør at han for eksempel må ta sin egen temperatur to ganger om dagen og rapportere om det, i tillegg så har han (som for så vidt de fleste andre) kontakt med minst mulig mennesker i håp om å holde covid-19 borte. I høst har han også vært med på samtlige borteturer og vært ØIF Arendals «eneste supporter» på bortetribunene, allikevel så har vi kunne høre ham gjennom tv-skjermen med gode klare rop «Øyestad, Øyestad!» nett som om det skulle vært en hjemme kamp!

Tore forklarer sin motivasjon og innsats for klubben med at ØIF Arendals gutter, administrasjon, ja alle i og rundt klubben er som en familie for han.

– Det er klart at den gangen jeg ble enkemann og mistet kona så var det vanskelig. Men så kom jeg inn i varmen hos ØIF Arendal og det ble som en ny familie for meg. Alle som er her er veldig viktig for meg og er mennesker som jeg sitter uendelig pris på. Derfor føler jeg det bare er naturlig å skulle hjelpe til med de tingene jeg kan, jeg vil gi noe tilbake, sier Tore.

…Og det skal «Kohortsjefen» Tore vite – vi setter minst like stor pris på ham som han gjør med oss, for Tore er og forblir alltid en fantastisk kar sett med ØIF Arendal øyne!