ØIF Arendal på hall-befaring – ØIF Arendal

ØIF Arendal på hall-befaring

På bakgrunn av at Sparebanken Sør Amfi vil bli brukt som vaksineringssenter for regionen så har ØIF Arendal den siste tiden sett på alternativer knyttet til kamp- og treningsarena ut sesongen.

BAKGRUNN: Må trolig flytte kamper for vaksineringen i Sør Amfi

De siste dagene så har arrangement ansvarlig i ØIF Arendal, Per Carsten og Arendal kommune vært på hall-befaring rundt om i regionen for å se på alternative kamphaller for trening, serie- og sluttspill.

Problemstillingen for klubben ligger som kjent i at Sparebanken Sør Amfi vil bli brukt som vaksinesenter for massevaksineringen og at det potensielt kan krasje med kommende treninger/kamper.

Per Carsten forklarer at haller i Tvedestrand, Froland og på Nedenes (Nedeneshallen) kan være aktuelle, men han vil ikke per nå gå mer konkret inn i hva planene er fremover. Han vil derimot si at det er viktig at de aktuelle hallene må ha den rette infrastrukturen for at klubben kan opprettholde og videreføre de strenge reglene og restriksjonene knyttet til toppidrett og covid-19. Han er også klar på at ledig tid er et viktig faktum oppi det hele.

– Vi vet ikke med sikkerhet hva som skjer fremover, men at vaksineringen vil ramme noen av treningene – og kampene våre er vi ganske sikker på. Visst det er et fåtall kamper så kan vi nok avtale å utsette med den aktuelle motstanderen. Alternativt så må vi for en liten periode bytte hall. Da er ikke hovedproblemstillingen knyttet til plassering og infrastruktur men at det finnes tidsmessige rom for oss i de aktuelle hallene. Vi vil og skal ikke ødelegge for barn og unges etterlengtede mulighet til å bedrive idrett igjen. Vi må finne noe som kan passe alle sammen, både for små og store, sier Per Carsten.

I første omgang vil FyllingenBergen kampen (dersom det ikke kommer nye nasjonale tiltak) gå som planlagt i Sparebanken Sør Amfi. Det kommende oppgjøret mot Runar er dog mer usikkert. Klubben vil komme tilbake med mer informasjon når det blir tilgjengelig.

Sør Amfi skal til våren brukes til massevaksinering for regionen. Det skaper blant annet trøbbel for ØIF Arendals kampprogram.