Slik kan Norge gå videre og dette tror ØIF Arendal gutta! – ØIF Arendal

Slik kan Norge gå videre og dette tror ØIF Arendal gutta!

Det en duket for to skjebnekamper i kveldens VM sendeplan. Utfallet vil være avgjørende om Norge blir verdensmestere eller om det blir et tidlig fly hjem for våre beste menn!

Frankrike 8 (+10)
Norge 6 (+16)
Portugal 6 (+12)
Island 2 (+9)
Sveits 2 (-9)
Algerie 0 (-38)

Slik ser tabellen ut før kveldens kamper mellom Norge-Island (18:00) og Frankrike-Portugal (20:30).

En vil nok med første øyekast tenke at det skal være «grei skuring» for Norge å gå videre fra gruppespillet. Men tilfellet er slik at selv om våre beste menn er innehaver av 2. plassen så skal mye gå vår vei for å gå videre.

For slik er senarioet før kveldens skjebnekamper:

Frankrike
Går videre med seier over Portugal
Går videre med uavgjort mot Portugal
Ryker ut om de taper med mer enn 6+ for Portugal

Portugal
Går videre med seier over Frankrike
Kan gå begge veier med uavgjort mot Frankrike (Da må Norge vinne)
Ryker ut om de taper for Frankrike

Norge
Kan gå videre med seier over Island (Avhengig av at Portugal taper eller vinner med 6+ mål)
Kan gå videre med uavgjort mot Island (Da må Frankrike vinne mot Portugal)
Ryker ut om de taper mot Island.

I praksis så trenger en egentlig bare at Frankrike vinner mot Portugal og at Norge vinner sin kamp mot Island. Da vil Frankrike bli gruppevinner og Norge nummer 2.

Problemstillingen ligger dog å hviler på om Frankrike faktisk klarer å slå Portugal i kveld. En skulle jo, ut fra tabellen og tidligere kamper i mesterskapet (Frankrike slo Norge, Norge slo Portugal) tro at det skal gå bra, men dette senarioet er visst lettere sagt enn gjort. For franskmennene har ikke levert opp mot toppnivået sitt i de siste kampene etter åpningskampen mot Norge, med jevne oppgjør mot klart svakere lag enn Portugal. Med henholdsvis 25-24 mot Sveits, 29-26 mot Algerie og 28-26 mot Island er slettes ikke overbevisende før møtet med de fartsfylte portugiserne. I tillegg så har Frankrike tapt for Portugal i tidligere mesterskap (EM 2020 i Trondheim for eksempel).

For Norge sin del så skal en slettes ikke undervurdere Island heller. Det er nemlig et lag som har spilt jevnt mot både Frankrike og Portugal tidligere i mesterskapet. I tillegg ønsker nok også våre naboer i nord å avslutte VM på en god måte ved å slå «storebror» Norge.

Fikk du med deg denne: ØIF Arendal har startet podcast!

Dette tror ØIF Arendal gutta om Norges sjanser

ØIF Arendals gutter ble tidligere i uken spurt om hva tanker de gjorde seg rundt mesterskapet og Norges muligheter videre. Den gang var alle klar på at flere nasjoner hadde overrasket, men at Norge skulle nok gjøre jobben og gå videre i turneringen. Nå er gutta mer tankefull om Norges sjanser.

– Det er vanskelig å si hva som skjer i kveld. Jeg er redd for – og jeg tror at vi ryker ut dessverre. Portugal har vært veldig gode og vist fantastisk håndball, samtidig har Frankrike hatt en del skader og levert svake kamper etter oppgjøret mot Norge, sier ØIF Arendal kapteinen Kristian Rammel.

Også ØIF Arendal kantspilleren, Hermann Gjekstad er enig med kapteinen.

– Jeg tror det blir vanskelig faktisk. Vi har alle vært imponert av Portugal den siste tiden, det er nok den (Frankrike-Portugal) kampen alt ligger å hviler på, sier Hermann Gjekstad.

Kampene kan du se på viaplay og tv3 i kveld. Norge møter Island kl. 18:00 mens Frankrike og Portugal møtes kl. 20:30