#LAGETBAK: – Jeg har aldri tenkt at ansiktet mitt er kjent – ØIF Arendal

#LAGETBAK: – Jeg har aldri tenkt at ansiktet mitt er kjent

Du har garantert sett henne om du har vært i Sparebanken Sør Amfi eller på skøytebanen utenfor. Line Olsen er ukas gjest i #LAGETBAK.

Kokk Line Olsen er et kjent ansikt i Sparebanken Sør Amfi, men håndball får hun ikke med seg mye av.

– Hvem jeg er?
– Jeg er en enkel jente fra Austre Moland, svarer Line Olsen på eget spørsmål.

Blid
Hun er langt mer enn som så. For det er lite annet enn hjelpsom, blid, serviceinnstilt og en mester i å bake kringlestenger som betegner Olsen bedre. Hun har vært i ØIF Arendal i seks år. Hun har også en lang karriere i Røde Kors bak seg og er også et kjent ansikt i pistolklubben. Det er med andre ord litt av et fyrverkeri av ei dame – med mange jern i ilden, og ei dame med nok av talenter som møter nettredaksjonen.
– Vi må være litt raske her. Det er snart bare én time til kampstart, sier Olsen mens hun tripper løs i cafeområdet før hjemmekampen mot Runar forrige søndag.
Nettredaksjonen får låne henne i noen minutter, eller et helt kvarter om vi skal tøye tidsbegrepet litt. For Olsen har mye på hjertet når hun først aksepterer at hun er ukas gjest i #LAGETBAK.
– I går serverte vi rundt 500 lunsjer og det samme idag i forbindelse med NM i turn her i Sparebanken Sør Amfi, og nå er det forberedelser til kampen om en time som må være på plass. Det er hektisk, smiler hun.
Olsen trives i det hektiske miljøet som ØIF Arendal, Sparebanken Sør Amfi og skøytebanen som ligger et Jørg William Fiala Gjermundens-kast unna kafeen og det sosiale samlingspunktet i hallen.

Base
Basen for ØIF Arendals cateringdrift har hun i kafeen på skøytebanen. Selv om det er betydelig kaldere nede ved skøytebanen, er det ingen av ØIF Arendal-spillerne som behøver en kjølig hånd i nakken for å roe stjernenykkene ned noen hakk.
– Alle i klubben er jordnære og arbeidssomme. Alle gjør alt for å hjelpe hverandre og for å bli bedre. Å hjelpe en kollega kan ikke folk få gjort raskt nok. ØIF Arendal er en varm klubb med mange flotte mennesker og spillerne er et eget kapittel for seg. De er takknemlige, hyggelige og ordentlige. Det er ikke mange stjernenykker og primadonnaer der i gården, for å si det slik, mener hun.
– Du er også blitt et kjent ansikt for mange?
– Å, det har jeg aldri tenkt på, sier hun og ser lenge på nettredaksjonens utsendte.
– Nei, jeg er ikke det, svarer hun omsider.
– Jo, du er det.
Line ler og aksepterer nesten premisset om at hun er i kontakt med ganske mange mennesker gjennom rollen i kafeen..
– Nei, det har jeg faktisk ikke tenkt på, gjentar hun.
– Du må også huske å skryte av Monica som jobber her og alle de andre som bidrar. Uvurderlige mennesker, smiler hun.

Lite ball
Mens kampene i Sparebanken Sør Amfi går sin gang, gjør Olsen og kollegene i kafeen sitt for å ha alt klart til pausen. Kaffen skal være varm nok og disken delikat.
– Det blir ikke så mange glimtene jeg får sett av det som skjer der nede, sier hun og peker ned på spillebanen.
Lyden kommer hun likevel ikke unna.
– Nei, det er fint slik. Jeg får med meg målene og om publikum ikke er fornøyd med dommerne eller noe annet. Sånn sett får jeg med meg kampene på mitt vis, smiler hun.
Blir det jevnt helt inn finner hun en plass blant publikum før hun stormer tilbake til kafeen når dommerne blåser av kampen.

Tilfeldigheter
At det ble ØIF Arendal er kun tilfeldigheter.
– For noen år siden var det Proflex som drev kafeen her oppe og jeg fikk muligheten for å være med. Da ØIF Arendal overtok driften, ble jeg med på lasset, forteller hun. Seks år er det blitt.
– Er det noen spillere eller andre som nyter en ekstra høy status hos deg?
– Ja, egentlig alle, men Laurits (Rannekleiv) og Adrian (Evensen) prater jeg mye med. Kenny (Ekman) har jeg også et godt forhold til, sier hun og peker ned på svensken som nå spiller i Runar. Noen spillere setter spor, fastslår hun.
Det er under en time til kamp mot Runar.
– Jeg må tilbake. Pliktene venter, smiler hun.
På en vanlig kampdag er hun i hallen i 10-tiden om morgenen, og det viktigste – sett med nettredaksjonens øyne og mage – er kringlene som bakes på kampdag.
– Det er mammas oppskrift, skjønner du. Det må du få med, avslutter Line Olsen.

Visste vi det ikke. Det går i generasjoner. For hvis man ikke har smakt på Line Olsens kringler, vet man faktisk ikke hva man går glipp av. Neste anledning er til onsdag. Da venter Drammen. Med Line bak disken.