#LAGETBAK: I dag fyller Ingrid Sunde 25 år – og vi har vært i bildearkivet! – ØIF Arendal

#LAGETBAK: I dag fyller Ingrid Sunde 25 år – og vi har vært i bildearkivet!

ØIF Arendal har mange dedikerte, lidenskapelige og engasjerte supportere. I dag fyller en av dem, Ingrid Sunde, 25 år. Vi har snakket med noen av dem som betyr aller mest for jubilanten.

Hvis lidenskap kan tas bilde av, så er det vel nettopp her man kan det. Ingrid Sunde fyller 25 år idag. Til høyre er Svermen-leder Jørn Holmestrand i samme kampmodus.

Idag fyller svermer Ingrid Sunde 25 år. Dagen skulle ha vært feiret i Oslo Spektrum sammen med flere tusen arendalitter, men slik blir det som kjent ikke. Hun må vente til 14. mai, sier Sondre Paulsen:

Sondre Paulsen legger ikke skjul på hvor stor betydning jubilanten og resten av Svermen har for ØIF Arendal.

-Kari og Ingrid har vært med rundt laget i mange år! Og da jeg mener maaaange år. Da jeg spilte mine første kamper på a-laget helt tilbake i 2004, var ikke Ingrid gamle jenta. Og helt siden den gang har de dukket opp i alle tenkelige og utenkelige haller rundt om i Norges land og utland. Latteren til Ingrid kan som regel høres langt ute på banen, antakelig etter at Kari eller Jørn (red.anm: Holmestrand, Svermen-leder) har kommet med en kommentar der oppe på tribunen. En fantastisk familie som har vært en del av reisen vår og har vært en bidragsyter til håndballkulturen som er i Arendal. Jeg skulle gjerne ha gitt Ingrid cupfinale i bursdagsgave hvert år, så det er leit at det foreløpig har blitt med den ene. Så en forsinket 25-årsgave kommer 14. mai. Gratulerer, Ingrid! Sier klubbveteran Sondre Paulsen i anledning.


Hodet fast
At det skulle bli en håndballsupporter skjønte både Svermen-supporterne og alle andre. For Ingrid var ikke mer enn 10 måneder gammel før hun presterte kunststykket å sette fast hodet mellom sprinklene på tribunen i Nedeneshallen. Men iveren etter å få med seg hva som skjer på parketten har ikke blitt mindre. Ingrid fulgte som alle andre ØIF Arendal over til storstua i Sparebanken Sør Amfi for ni år siden. Der er det lite med sprinkler mellom tribune og bane, men nettopp å bytte bane – til pølsekiosken – er nettopp en av mor Kari Sundes favoritthistorier om dattera.
– Ingrid skulle spille sin første turnering med jentene Hisøy IL og hun hadde akkurat fylt 7 år. Laget deltok i Granes julecup og hun gjorde seg som vanlig bemerket, men kanskje for noe helt annen enn håndball. Midt i kampen reiste hun seg, løp i retning kiosken for å kjøpe pølse og cola, forteller Kari Sunde om episoden som ble slått stort opp i Agderposten dagen etter.

Stakk av midt i kampen for å kjøpe pølse og brus. Foto: Kari Sunde/fotografert artikkel Agderposten


Trener for jentene var forøvrig Laurits Mo Rannekleivs mor, Thrine Mo.
– Hun visste ikke om hun skulle le eller gråte, humrer mor Sunde som har bidratt noe over gjennomsnittet selv med å skape stemning rundt om i norske – og utenlandske – håndballarenaer, gjennom årene. Man kan vel fastlå at datterens interesse for ØIF Arendal og håndball har kommet den veien fra.

Bortebane=hjemmebane
Men karrieren i håndballhallen stopper ikke der. I dag er Ingrid Sunde en av klubbens største blodfans. En av spillerne Ingrid holder kjært er Sander L. Simonsen. Høyrekanten er full av lovord om støtten Ingrid bidrar med hver eneste dag.
– Det er helt fantastisk at vi har supportere som reiser over alt for å se oss spille. Ingrid og Svermen er uten tvil Norges beste supportere. Ingrid skal vite at vi setter veldig stor pris på henne og Svermens støtte. De er jo nesten i hver eneste hall vi spiller i. Gratulerer, sier Simonsen i anledning Ingrids 25-årsdag.
En av de mest ferske tilskuddene i ØIF-familien, Magnus Søndenå er også full av lovord om Ingrids betydning for klubben og spillerne.
– Vi setter alle utrolig stor pris på støtten vi får fra Ingrid og resten av supportern. Jeg må nesten også nevne Kari i denne sammenhengen, selv om det er Ingrids 25-årsdag vi snakker om nå. Å spille i klubben med Norges beste supportere er noe jeg unner enhver håndballspiller. De får bortebane til å føles som hjemmebane. Gratulerer, Ingrid, sier Magnus Søndenå.

Og fra alle oss andre: ØIF Arendal er ingenting uten alle menneskene på og utenfor banen. ØIF Arendal er alle menneskne som bryr seg. Nettredaksjonen tillater seg å gratulere en av de største supporterne fra alle oss andre i ØIF Arendal-familien.

Nyt dagen og ta godt vare på din mor resten av året, men idag er det din dag! Gratulerer – vår trofaste supporter gjennom 25 år (!), Ingrid Sunde!