SKARPNES INVITATIONAL: Dette er Bjerringbro-Silkeborg – ØIF Arendal

SKARPNES INVITATIONAL: Dette er Bjerringbro-Silkeborg

Den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg er alltid med når det snakkes om medaljer. Kommende sesong slutter Elverums Thomas A. Solstad seg til Kristian Kjellings eks-klubb. Det betyr nye dueller mot vår egen Frederik Børm i august!

Tidligere Drammen-spiller Aksel Horgen (f.v), Johan Sjøstrand og Rene Toft Hansen er blant profilene hos Bjerringbro-Silkeborg.

Bjerringbro-Silkeborg har hatt mange – MANGE – profiler i stallen gjennom årene. Kristian Kjelling, Niklas Landin (Kiel og kommende Aalborg-målvakt), Jesper Nøddesbø, Michael V. Knudsen (nå sportsdirektør i klubben), Andy Schmid, Sigvaldi Gudjonsson (Kolstad) og kjempen Nikolai Jakobsen (2,11 meter høy), er noen av spillerne som har dominert dansk og internasjonal håndball i en mannsalder. Mikkel Hansens personlige servitør på landslaget, Rasmus Lauge, har også spilt for klubben. Lauge vender hjem til klubben fra og med neste sesong. Han har tidligere spilt for byen fra Arendals ene vennskapsby, Silkeborg, før han flyttet karrieren til Kiel, Flensburg og Veszprem.

Foran den nylig avsluttede sesongen ble trenerlegenden Peter Bredsdorff-Larsen erstattet av finnen Patrick Westerholm, som fikk med seg Simon Sørensen i trenerteamet. Sistnevnte var for øvrig assistent-trener i Århus, klubben som ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm hevet lønn i før konkursen i i fjor vår.
Foruten nytt trenerteam gjennomgikk Bjerringbro-Silkeborg, som holder til i Jysk Arena i Silkeborg, et lite generasjonsskifte denne sesongen. Etter en resultatmessig svak start løftet klubben seg utover i sesongen og sikret seg bronse etter seier mot Eivind Tangens Skjern i sluttspillet i juni.

Mannen bak det danske landslagets gullsuksess de siste årene, landslagstrener Nikolaj Jacobsen, har også hatt sine år i Bjerringbro-Silkeborg. Hva forteller dette oss? Klubben vet å finne solide håndballgener, som ofte har funnet og finner veien videre til store europeiske lag som Kiel, Flensburg og Barcelona. De siste 6-7 årene har klubben også lykkes med å hente hjem store profiler. Det er med andre ord et kvalitetstegn om man har hevet eller hever lønn i Bjerringbro-Silkeborg.
Klubben tok dansk seriegull i 2015/16-sesongen og har til sammen tatt ni medaljer på de 12 siste sesongene.
Det er med andre ord en av Danmarks aller største klubber som skal i aksjon i Skarpnes Invitational i 12.-14. august. Bjerringbro-Silkeborg avsluttet sesongen med å ta bronse i sluttspillet i Danmark.

Her er noen av merittene danskene kan se tilbake på de siste årene, utover den «faste» medaljefangsten med sølv og bronse som stadig bringes hjem til Jysk Arena:

  • Gull i den danske serien i 2015/2016
  • Kom til 1/8-delsfinalen i Champions League i 2016/2017
  • 5.plass i den danske serien 2021/2022
  • Profiler: Aksel Horgen, Thomas Solstad, Johan Sjøstrand, Rene Toft Hansen

Kampprogrammet 12.-14. august:
Fredag 12. august:
Kl. 17:00 – SC Magdeburg – Bjerringbro/Silkeborg
Kl. 18:45 – ØIF Arendal – Aalborg

Lørdag 13. august:
Kl. 15:00 – Bjerringbro/Silkeborg – Aalborg
Kl. 16:45 – SC Magdeburg – ØIF Arendal

Søndag 14. august:
Kl. 11:00 – Aalborg – SC Magdeburg
Kl: 12.45: – ØIF Arendal – Bjerringbro/Silkeborg

Billetter
Billetter til kampene kjøper du her: https://oif-arendal.woow.no/#!/home
Det er lagt ut dagsbilletter der to kamper inngår. Vi oppfordrer deg til å være rask med å sikre deg billetter! Det er også mulig å kjøpe alle de seks kamper samlet.

Lagstilbud
Vi byr på flere ulike lagstilbud (1 dag, 2 dager og 3 dager). For å benytte seg av lagstilbudet må det bestilles til minimum 10 stk. Voksne som følger lag kan kjøpe billetter på lagstilbudet. Lag som benytter seg av lagtilbud får også 1 brus/1 hamburger per dag inkludert i billetten.
Bestilling av lagstilbud skjer som beskrevet under ved å sende epost til post@oifarendal.no eller ta kontakt på telefon tlf 476 66818.